apoteotic

Imagine de la Arad din timpul Revoluţiei din Decembrie 1989

Seria de manifestărilor dedicate aniversării a 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și organizate de Asociația “Arad Capitală Europeană a Culturii 2021” se va încheia cu un eveniment de amploare.

Astfel, joi, 18 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, sub aceeași titulatură „Arad. Revoluție. 25” vor fi comemorați cei 24 de arădeni morți în timpul evenimentelor de acum 25 de ani.

Vor participa urmașii celor decedați, reprezentanți ai asociațiilor revoluționarilor, oficialități locale, oameni de cultură.

Moderatorul evenimentului va fi Andrei Ando, director executiv al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021.

„Asociaţia Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021 îşi propune să creeze evenimente prin care să accentueze valorile Aradului. Faptul că oraşul nostru a fost al doilea din România care s-a mobilizat pentru schimbarea regimului comunist este o mândrie pentru noi, cei care generăm astăzi, la 25 de ani de la Revoluţie, proiecte de dezvoltare pentru Arad. Suntem recunoscători celor care au ieşit în stradă la Arad în data de 21 decembrie 1989 şi în zilele care au urmat, şi prin curajul lor, prin sacrificiul lor, au pus România pe coordonatele democraţiei. Ne gândim la ei cu respect”, a declarat Andrei Ando.

Până acum evenimentele organizate de asociație s-au concentrat pe aniversarea a 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, avându-i ca invitați pe Lavinia Betea, scriitoare și specialist în istorie recentă, Valentin Voicilă, actor și lider revoluționar, Emil Șimăndan, ziarist și Attila Duka, liderul unei asociații de revoluționari din Arad.

Recomandările redacției