admrAsociația Distroficilor Muscular Arad – asociatie non-profit ce militează pentru integrarea în societate a persoanelor afectate de dizabilităţi neuro-musculare – împlineşte 22 de ani de activitate.

Asociaţia are în plan deschiderea unei unităţi de fizio-kinetoterapie şi masaj, adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilități. Această unitate ar urma să fie înfiinţată prin donații de solidaritate strânse cu prilejul Zilei Mondiale a Cavalerilor, ce va fi marcată în luna septembrie a acestui an. În afara acestui proiect umanitar, Asociaţia Distroficilor Muscular Arad a mai derulat o serie de proiecte care s-au adresat arădenilor care suferă de distrofie muscular din judeţ. Asociaţia a făcut donaţii constând în cărucioare cu rotile pentru bolnavi.

Cei 22 de ani de activitate în beneficial persoanelor bolnave vor fi marcaţi în cadrul unui eveniment ce se va desfăşura la sediul asociaţiei din municipiu, miercuri, 19 februarie. „În cadrul acţiunii vom prezenta un scurt bilanţ de activitate şi vom discuta aspecte legate de înţelegerea corectă a nevoii de sprijin si empatizare cu noi, în spiritul normalităţii“, susţine Mihai Fighir, preşedintele Asociaţiei Distroficilor Muscular Arad. Asociaţia îşi are sediul pe strada Corneliu Coposu din municipiu.

 

Recomandările redacției