Asociaţia Down Art Arad marchează, astăzi, Ziua Internaţională a Sindromului Down. Una dintre cele mai frecvente ano­malii cromozomiale la ora actuală, Sindromul Down aduce cu sine o lentoare în dezvoltarea fizică şi intelectuală şi în unele cazuri malformaţii ale organelor interne.
„În această zi specială vă invităm să vizionaţi scurt metrajul «Odihna sufletului» în regia lui Adi Gliga, prin New Vision România, film realizat la Arad în 2012. Filmul are ca mici protagonişti copii cu diverse dizabilităţi (Sidrom Down, autism, retard neuro-motor) din Arad, familiile lor şi persoane care au intrat în contact cu aceştia, medici, educatori, terapeuţi“, ne-a declarat reprezentanţii asociaţiei.
Filmul vine ca o mărturie a credinţei părinţilor acestor copii, arătând că orice încercare în viaţă este trecută prin cre­dinţa în Dumnezeu. Fiind prima proiecţie publică a prezentului film, menţionăm că acesta s-a realizat cu sprijinul părinţilor copiiilor prezentaţi în film, Nonnie Predit şi Teodora Fericean, a dr. Do­rina Hasnes-Ciurdariu, a educatoarei Voichiţa Roşca şi a psihopedagogului Irina Purtan.
Filmul este şi un semn de apreciere şi recunoştinţă spre acei oameni dedicaţi care se implică într-o muncă susţinută zi de zi pentru aceşti copii, indiferent de diagnostic, medici, psihologi, logopezi, asistenţi socali, educatori şi voluntari de la Centrul Ghiocelul Arad al DGASPC, unde s-a filmat o parte din scurt metraj.
Cu aceeaşi ocazie, Centrul Judeţean de Voluntariat, Asociatia Integra, Asociaţia Educatio şi Flames on bikes organizează de la ora 12.00, pe platoul din faţa Primăriei o fotografie, în care sunt aşteptaţi să apară 500 de persoane, în semn de solidaritate cu bolnavii de Sindrom Down.

Recomandările redacției