detinutiReprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din Arad sunt invitaţii lunii ianuarie la Personalităţi Arădene. AFDPR este asociaţia foştilor deţinuţi politici anticomunişti, deportaţilor, prizonierilor şi urmaşilor acestora. A fost înfiinţată în 2 ianuarie 1990 şi are sediul central în Bucu­reşti, dar include 43 de filiale, cu sedii proprii, în mai multe oraşe ale ţării, printre care şi Aradul.
„Îl vom avea printre noi cel mai probabil pe domnul Ciobancan, care este preşedintele filialei din Arad. Din păcate numeroşi membri se află în imposibilitatea de a se deplasa, dată fiind vârsta înaintată şi starea de sănătate. Se va discuta despre tragica experienţă trăită de membrii asociaţiei în perioada comunistă”, ne-a declarat Lucia Bibarţ, purtător de cuvânt al Bibliotecii Judeţene A. D. Xenopol.
Întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din Arad va avea loc miercuri, 23 ianuarie, de la orele 13 în sala Concordia a Bibliotecii Judeţene A. D. Xenopol.
Personalităţi arădene este unul dintre cele mai longevive proiecte ale instituţiei şi a fost iniţiat în 2007 de Lucia Bibarţ, propunându-şi să aducă în faţa publicului acele personalităţi din oraşul nostru care s-au evidenţiat în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea. Până acum au fost invitaţi scriitori, artişti plastici, profesori, medici, actori, sportivi, economişti, oameni de afaceri, preoţi.

Recomandările redacției