petitieAvând în vedere densitatea atacurilor care au avut loc în ultima vreme la adresa credinţei ortodoxe şi a Bisericii, membrii Asociaţiei Pro Ortodoxia au decis să ia atitudine şi cer sprijinul arădenilor. Asociaţia îndeamnă arădenii să se alăture demersului legal de modificare a Constituţiei României, prin introducerea în cuprinsul acesteia a următoarelor referinţe: referinţa la numele lui Dumnezeu; referinţa la tradiţia creştină; referinţa la căsătorie şi familie; referinţa la Biserica majoritară şi referinţa la predarea religiei în şcoală. „Am decis să luăm atitudine luând în considerare mai multe aspecte: posibilitatea legală a consultărilor civice şi a propunerilor care pot fi făcute în vederea modificării legii fundamentale a statului; ţinând cont de atacurile ce s-au produs şi încă se produc pe canale mediatice şi instituţionale asupra valorilor creştine şi a ethosului românesc; crezând cu putere în solidaritatea poporului creştin în momente hotărâtoare ale istoriei sale, precum şi iniţiativa de modificare de către Parlament a Constituţiei României“, ne-au declarat reprezentanţii asociaţiei.
Asociaţia face apel la creştinii care doresc să se alăture acestei iniţiative, să facă cunoscut demersul de modificare a Constituţiei României prin diseminarea în ţară şi străinătate a acestui mesaj şi a link-ului de pe site-ul www.petitieonline.ro. De asemenea, apelează la asociaţiile şi fundaţiile care au solidarizat în ultima vreme în faţa atacurilor concertate asupra valorilor creştine şi a Bisericii Ortodoxe, să semneze şi să facă cunoscut acest demers membrilor şi simpatizanţilor lor, având în vedere că şi numărul celor care vor semna petiţia va conta în mod hotărâtor la impactul asupra factorilor decizionali care au conştiinţa faptului că în urma Recensământului Populaţiei României din 2011, 97.5% dintre cetăţeni s-au declarat creştini şi dintre aceştia, 86% s-au declarat creştin ortodocşi.
„După semnarea petiţiei, aceas­ta va fi transmisă Parlamentului României, dar şi birourilor parlamentare din fiecare circumscripţie electorală, prin intermediul celor care se vor alătura acestui demers. Având în vedere timpul relativ scurt până când se pot depune la Parlament aceste modificări (mijlocul lunii mai 2013), facem apel că mesajul să fie diseminat cât mai grabnic, eventual chiar reamintit periodic celor care credeţi că pot sprijini acest demers“, susţin repre­zentanţii Pro Ortodoxia.

 • Ana spune:

  Slavă Domnului că îi mai pasă cuiva de neamul nostru!

 • Kiril spune:

  Dea Domnul sa ne trezim din amorteala si sa stigam tare,ca : fara Dumnezeu nu putem face nimic.
  Iar cei care incearca sa distruga familia (remus cernea – l-am scris cu litere mici ca mic il va face Dumnezeu de nu se va pocai), si lovesc in Biserica, se vor lovi de Hristos Cel Rastignit si Inviat.

 • TeoTom spune:

  Doamne ajută! Așteptăm likul petiției … pt a semna.

 • pisu4ever spune:

  Acum sa vedem cat de ortodocsi sunt aradenii… 😐 Din pacate s-a ajuns ca romanii sa tolereze prea multa umilinta de dragul „prieteniei” UE si SUA. Istoria ne aminteste ca Romania nu are prea multi prieteni binevoitori si majoritatea celor care ravnesc sa ne subjuge, cauta sa junghie Ortodoxia cu orice pret pentru ca le sta impotriva.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției