traditiiSâmbăta trecută comuna Dalboşeţ din judeţul Caraş-Severin a găzduit cea de a patra ediţie a „Sărbătorii muzeelor săteşti”, organizată de mai multe instituţii şi organizaţii din judeţ, regiune şi din ţările învecinate.
Evenimentul a avut ca scop prezentarea celor care fac eforturi pentru a păstra trecutul sub forma unor colecţii sau a activităţii muzeale, participanţii venind din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Timiş şi Arad, respectiv de peste hotare, din Ungaria, Bulgaria şi Serbia.
Fiecare expozant a putut prezenta zece obiecte din propria colecţie, fiind prezenţi şi reprezentanţii Asociaţiei Pro Pir Kult din Turnu.
Preşedintele asociaţiei, Tóth Piroska spune că au participat pentru a populariza tradiţiile tornene.
„Colecţia de la casa noastră amenajată în stil autentic tornean este foarte bogată, mulţumită obiectelor primite de la cei care ne-au sprijinit în demersul nostru. Am dus la această sărbătoare câteva dintre obiectele reprezentative, pre­cum şi produsul nostru bine-cunoscut: Pita de Pecica” – a explicat doamna Tóth, decorată anul trecut cu Titlu de Excelenţă pentru activitatea ei în păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor locale.
Judeţul Arad a mai fost reprezentat de asociaţii din Sântana, Felnac şi Secusigiu.

Recomandările redacției