Asociaţia românilor din Italia nu participă la mitingul din 10 august

0
217

Asociația Românilor din Italia anunță luni că nu participă la mitingul din 10 august, considerând că acesta protest este startul campaniei electorale pentru alegerile preziden­- țiale.
„Asociația Românilor din Italia (ARI) nu susține și nu va participa la manifestațiile anunțate pentru data de 10 august 2019, la București. Membrii Asociației Românilor din Italia și mulți români consideră că acest protest este startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Promovarea mitingului are un puternic caracter partizan politic. În același timp, autori cunoscuți sau necunoscuți instigă pe rețelele de socializare la ură, dezbinare și violență. Asociația Românilor din Italia respinge astfel de practici și îndeamnă la respect față de toți cetățenii români“, se arată în comunicatul Asociației Românilor din Italia.
Masă de manevră
Reprezentanții asociației, care nu au participat nici la mitingul de anul trecut, spun că refuză să fie masă de manevră pentru un partid sau altul.
„Refuzăm să fim o portavoce ținută de mâini nevăzute. Mai degrabă, rolul unei astfel de adunări publice ar trebui să fie conștientizarea problemelor cu care se confruntă românii din țară și din străinătate și coagularea unei liste de rezolvări concrete – ceea ce se pare nu interesează pe nimeni dintre cei care se pretind organizatori. Nu am participat nici anul trecut la așa-zisul miting al diasporei, pe care l-am considerat – cum îl considerăm și pe cel de anul acesta – o provocare politică cu potențial exploziv de mare risc. De asemenea, respingem folosirea în același scop a tragediei de la Caracal. Nu dorim să fim parte la un asemenea scenariu. Suntem alături de familiile Alexandrei și Luizei și transmitem tot suportul nostru. Chemăm politicienii să se abțină de a se folosi de drame personale pentru a-și promova interesele electorale de partid. Față de cele de mai sus, Asociația Românilor din Italia cheamă pe toți cei de bună-credință, care nu doresc compromiterea imaginii și a adevăratelor deziderate ale românilor din străinătate, să evalueze cu cea mai mare atenție și prudență eventuala chemare de a participa la un asemenea miting deturnabil, luând o decizie în deplină cunoștință de cauză, cu asumarea riscurilor inerente unei aglomerări publice orchestrate, susceptibilă de a degenera într-o pârghie sângeroasă de răsturnări politice“, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.