progresul2Noul an a început cu modificări importante în conducerea Asociaţiei Sportive Progresul Pecica în speranţa relansării echipei de fotbal a oraşului.
Parcurs negativ
Progresul a fost una dintre cele mai bune echipe ale sezonului 2011 – 2012, dar parcursul bun nu a putut fi repetat în toamnă, în actuala ediţie de campionat fotbaliştii pecicani reuşind doar o singură victorie şi un egal, restul meciurilor fiind încheiate în favoarea adversarului. În urma celor 18 meciuri disputate până acum, echipa de fotbal a oraşului se află pe penultima poziţie a clasamentului. Tocmai din acest motiv s-a dorit produ­cerea unui şoc care să scoată echipa din acest impas – spune noua conducere.
Reconstrucţie şi perspective noi
În urma unor tatonări şi discuţii începute cu mai multe săptămâni în urmă, s-a format un grup de oameni de afaceri din Pecica care şi-a manifestat dorinţa de a sprijini echipa de fotbal a oraşului, în colaborare cu Primăria Oraşului Pecica, cea care a susţinut şi până acum formaţia.
În prima şedinţă oficială s-a format noul Consiliu de Administraţie, compus din unsprezece membri, printre care şi primarul Petru Antal, preşedinte fiind ales Ioan Koppandi. Administraţia locală a investit constant în ultimii ani în viaţa sportivă a localităţii: stadionul oferă cele mai bune condiţii pentru fotbalişti, s-a extins baza sportivă, sunt sprijinite toate ramurile sportive care funcţionează în oraş. Acest lucru nu se va schimba nici de acum încolo, dar se speră că noua formulă public-privat va asigura o stabilitate financiară şi organizaţională mai bună şi un climat favorabil echipei.
Tehnician nou şi jucători tineri
O altă decizie a fost despărţirea de tehnicienii care au lucrat timp de 12 ani cu Progresul Pecica: antrenorii Mihai Ţîrlea şi Emeric Himler, nu înainte însă de a le mulţumi pentru munca şi eforturile depuse în tot acest timp la echipă.
Noul antrenor al echipei este Dorin Peii, cel care activează de cinci ani la Pecica, până acum în calitate de antrenor al echipei de juniori, echipă care se află pe locul doi al clasamentului (funcţie pe care o păstrează în paralel).
Echipa nu va avea antrenor secund, dar tehnicianul Peii va fi ajutat de portarul Mihai Grozav, antrenorul Grupei 1998. Organizator de competiţii rămâne Ştefan Pete.
Conducerea clubului a ales această variantă până în vară, când se speră atragerea de noi sponsori şi se va cântări situaţia în funcţie de rezultatele obţinute până atunci.
Ca o mutare firească, se doreşte promovarea câtorva juniori la echipa mare.
Seniorii şi jucătorii au început pregătirile lunea trecută, urmând să se antreneze împreună în fiecare zi, timp de două săptămâni, după care se va trece la meciurile amicale, până acum fiind pregătite opt întâlniri.
Obiectivul stabilit este clasarea pe un loc cât mai bun: având în vedere punctajul de acum, asta însemnând undeva la mijlocul clasamentului.
Până acum s-a reuşit aducerea a trei jucători la echipă, dintre care doi pecicani: Cosmin Trif de la Crişul Chişineu-Criş şi Alexandru Vasilca de la Semlecana Semlac, o noutate fiind Radu Mailat tot de la Semlac. Alţi doi jucători sunt în probe şi soarta lor se va decide în urma pregătirilor.

Recomandările redacției