Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din municipiu au depus la Primărie o solicitare pentru organizarea unei dezbateri publice cu privire la bugetul pe anul 2014. „Solicităm, în baza legii transparenţei decizio­nale, organizarea unei dezbateri publice privind proiectul de hotă­râre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2014. Rugăm a ne comunica la timp data când veţi organiza această dezbatere”, se arată în solicitarea depusă la registratura Primăriei, semnată de Dorina Lupşe, preşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad (ULALA).
La rândul său, Vasile Arion, prim-vicepreşedintele ULALA, susţine că asociaţiile de proprietari sunt interesate de trei lucruri, nivelul subvenţiei la căldură, reabilitarea termică şi bonusul acordat arădenilor care-şi plătesc datoriile până la 31 martie. „În bugetul pe 2014 s-a păstrat acelaşi nivel al subvenţiei ca în 2013. Vrem să ştim, de asemenea, cum este oglindită în buget problema reabilitării termice. În ceea ce priveşte bonusul acordat pentru locuitorii municipiului care sunt buni platnici, cerem ca acesta să nu mai fie de 5%, ca până acum, ci de 10%”, a declarat Arion.
La rândul său, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, susţine că s-a făcut câte o dezbatere pe proiectul de buget în fiecare an şi la fel se va proceda şi de data aceasta. „Dezbaterea va fi anunţată în timp util. În ceea ce priveşte propunerile domnilor de la ULALA, acestea nu ne-au fost transmise până acum. A fost transmisă doar solicitarea cu privire la organizarea dezbaterii”, a declarat Corina Drăghici.

Recomandările redacției