Astăzi celebrăm Ziua Internațională a Medicului

0
155

Ziua Internațională a Medicului este marcată astăzi în lume. Ideea celebrării unei Zile Internaționale a Medicului aparține Organizației Mondiale a Sănătății și organizației Medici Fără Frontiere.

În timp, sărbătoarea a câștigat amploare. Multe țări de pe continente diferite s-au alăturat inițiativei, deși multe state își au propria lor zi în care onorează activitatea medicilor. La nivel mondial, această zi este celebrată la începutul lunii octombrie. În România este marcată chiar în prima zi a lunii.

În această zi, sărbătorim medicii de pretutindeni pentru munca și efortul depus în lupta continuă pentru salvarea de vieți omenești.

În anul 2019, în România au funcționat în total peste 63.000 de unităţi sanitare – 51.000 în mediul urban şi 12.000 în mediul rural – spitale, cabinete de medicină de familie, cabinete medicale de specialitate sau cabinete stomatologice.

Din păcate, la începutul lui 2019, datele Ministerului Sănătății arătau că peste 2.000 de medici români părăsesc anual România pentru a lucra în alte țări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.