abelÎn seara zilei de 1 mai, omul de afaceri Abel Apostol îşi petrecea ultimele zile din viaţă la complexul său, Riviera, pe care îl administra împreună cu partenerii săi de afaceri, familia Buleu. Afacerea, care conform chiar spuselor soţiei sale, Luminiţa Apostol, „repre­zenta parte însemnată din sufletul său“, avea să îi aducă şi sfârşitul.
La scurt timp de la anunţul familiei, în legătură cu dispariţia lui Abel, mai mulţi politişti şi jandarmi, însoţiţi de câini de urmă, au început căutările pe malul Mureşului, în zona terenurilor de tenis deţinute de omul de afaceri. Echipa de scafandri a periat tot Mureşul, căutările având loc şi în ziua de Paşti, 5 mai. Au fost cercetate toate spitalele şi au fost audiate toate persoanele cu care bărbatul dispărut avea legături, de la angajaţi până la asociaţi. În seara zilei de 6 mai, a doua zi de Paşti, familia Apostol şi prietenii omului de afaceri au organizat o conferinţă de presă în care au spus că vor oferi o recompensă de cinci mii de euro persoanei sau persoanelor care furnizează autorităţilor sau familiei, informaţii exacte care să conducă la găsirea lui Abel şi la stabilirea împrejurărilor în care a dispărut acesta. Recompensa este valabilă şi în ziua de astăzi.
Cea de-a noua zi de la dispariţie avea să aducă şi prima lumină în cazul Abel: Adrian Buleu, partenerul de afaceri al celui dispărut, este arestat pentru 29 de zile. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, reţinerea lui Adrian Buleu, pentru comiterea infracţiunii de omor. Aşa cum familia lui Abel bănuia încă din prima clipă de când nu a mai primit nici un semnal din partea acestuia, în cea de-a noua zi lucrurile au fost lămurite în proporţie de 99%: Abel Apostol a fost ucis, iar vinovat pentru producerea crimei se pare că este tocmai soţul partenerei sale de afaceri, Adrian Buleu.
Din probatoriul administrat în cau­ză, s-a reţinut că, în seara zilei de 1 mai, învinuitul Adrian Buleu, l-a agresat pe Abel Apostol, în incinta localului din complexul pe care îl administrau împreună, generându-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul.
În aceeaşi zi, acţiunea de căutare a lui Abel Apostol s-a mutat, după ce a fost descoperit locul în care a fost incendiată maşina principalului suspect al crimei, din complexul Riviera din municipiul Arad în Pădurea Vladimirescu. Pădurea a fost patrulată de un efectiv impresionant de jandarmi, apele Mureşului au fost cercetate de pompieri, iar perimetrul în care a fost incendiată maşina a fost bine păzit de către poliţişti. Pe lângă acţiunile de căutare a trupului bărbatului, anchetatorii au răscolit întreg complexul Riviera, administrat de omul de afaceri dispărut, împreună cu asociaţii săi, principalii suspecţi ai crimei. Poliţiştii au sigilat practic complexul sportiv, împreună cu restaurantul, accesul în incintă fiind interzis cu de­săvârşire. Sigiliul este păstrat şi astăzi, iar cercetări în cadrul restaurantului se fac aproape zilnic. Cazul Abel a fost preluat şi de o echipă de criminalişti care a anchetat celebrul caz Elodia.
Posibilul scenariu al crimei se conturează
Se pare că şirul întregii crime a pornit tocmai dintr-unul din birourile complexului. Aici ar fi avut loc o altercaţie între cei doi asociaţi, respectiv Abel Apostol şi Adrian Buleu. În urma conflictului dintre cei doi, Abel Apostol nu a mai dat nici un semn de viaţă nici până în prezent. Informaţiile cu privire la cele întâmplate în seara zilei de 1 Mai au fost furnizate, se pare, de doi dintre angajaţii bazei sportive, care au făcut mărturisiri complete. Cei doi au atras atenţia anchetatorilor prin faptul că imediat după dispariţia lui Abel au plecat la Galaţi, unde, oficial, urmau să îşi petreacă Sfintele Sărbători Pascale. Cei doi angajaţi au fost duşi la audieri, unde, conform surselor noastre, ar fi recunoscut că au curăţat anumite pete de sânge din restaurant, pete apărute imediat după dispariţia lui Abel. Totodată în urma analizelor s-a constatat că petele de sânge descoperite îi aparţin omului de afaceri dispărut. Din informaţiile noastre, petele de sânge au fost acoperite cu gresie chiar de către Adrian Buleu.
Voluntari din întreaga ţară, în căutarea lui Abel
La două săptămâni de la dispariţia lui Abel, peste o sută de voluntari, adunaţi din întreaga ţară la cererea familiei, l-au căutat pe omul de afaceri în Pădurea Ceala. Din păcate, căutările nu şi-au atins scopul, Abel fiind în continuare de negăsit, iar dinspre arestul poliţiei nu se află nimic în legătură cu locul în care acesta ar putea fi ascuns.
Între timp, căutările au continuat în mai multe locaţii din municipiu, chiar şi din judeţ, anchetatorii ajungând până la Socodor.
Situaţia la zi
În data de 30 mai, Adrian Buleu este prezentat de către procurori instanţei de judecată, care propun prelungirea măsurii arestării preventive, măsură impusă de probele administrate în cauză până în acest moment. Puşi în faţa dovezilor, magistraţii Tribunalului Arad au admis cererea procurorilor şi au dispus prelungirea duratei mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului, cu încă 30 zile, respectiv până la data 6 iulie 2013, pentru co­miterea infracţiunii de omor.
În aceeaşi zi, pentru prima oară în cadrul anchetei, doi câini special antrenaţi pentru depistarea de cadavre sunt aduşi de la Sibiu. În cursul zilei de ieri, câinii au fost duşi să cerceteze pădurea din Vladimirescu. De asemenea, tot ieri, cei doi angajaţi din Galaţi care au vorbit pentru prima dată în acest caz şi au recunoscut că au fost puşi de către Adrian Buleu să spele petele de sânge, au fost aduşi la Arad pentru a fi audiaţi la Parchet. „Cei doi angajaţi au fugit la Galaţi imediat după dispariţia tatălui meu. Neliniştea mea constă în faptul că posibilii complici ai crimei – soţia lui Adrian Buleu, cei doi de la Galaţi şi fraţii lui Buleu care vin şi dau târcoale prin Arad, se află şi acum în libertate“, ne-a mărturisit Albert Apostol. Totodată atât el cât şi poliţiştii, îi roagă din nou insistent pe cei care au fost prezenţi pe terenul de fotbal din cadrul Complexului sportiv Riviera, în seara de 1 Mai, între orele 21.00 – 22.30, să îi ajute cu toate informaţiile posibile. „Ne-ar fi de foarte mare ajutor, în derularea anchetei privitor la dispariţia tatălui meu, informaţiile pe care aceste persoane ni le-ar putea furniza. În plus, dacă informaţiile se vor dovedi de ajutor în derularea anchetei, atunci nu vom rămâne datori faţă de aceste persoane“, ne-a asigurat Albert Apostol.
Poliţiştii dau şi ei asigurări că persoanele care se vor prezenta să dea declaraţii vor fi protejate, declaraţiile lor fiind făcute în anonimat.

Recomandările redacției