Au mai rămas câteva ore până la debutul partidei dintre UTA și nou promovata U. Craiova 1948, meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii 1. Bătrâna Doamnă se află pe locul 8 în clasament, cu 17 puncte și vine după o serie de 4 meciuri fără victorie, ultima consemnându-se în 30 august, în deplasare la Mediaș. De atunci elevii lui Laszlo Balint au contabilizat 3 rezultate de egalitate (2-2 acasă cu Rapid, 0-0 și 2-2 în deplasare cu Sepsi respectiv Dinamo) și o înfrângere (0-1 pe teren propriu cu CFR Cluj). Deși a anunțat că echipa sa va încerca să domine și să marcheze cât mai repede, antrenorul UTA-ei crede că una dintre cheile meciului va fi măsura în care el și elevii săi vor fi reușit să găsească antidotul pentru erorile din defensivă: „Este vorba despre găsirea unei stări de spirit care să fie aliniată cu ceea ce ne propunem. Nu neapărat începuturile de meci au fost greșit abordate, să ne gândim la meciul cu Rapid când am avut ocazie în minutul 3 singur cu portarul, până în minutul 15 Rapid nu a ajuns la careul nostru și la primul gol al adversarului am primit gol. Cumva aceeași situație s-a întâmplat și la meciul cu CFR Cluj când la prima acțiune mai serioasă a adversarilor am primit gol. Asta trebuie să facem, să fim mai siguri, pentru că nu putem să jucăm un fotbal în care adversarul să nu ajungă în careul nostru. Trebuie să fim foarte deciși în momentul în care ne apărăm, să fim eficienți, agresivi și disciplinați.“

Adversarii trec printr-o perioadă mult mai delicată. U. Craiova 1948 nu a mai câștigat din etapa a patra, când au învins la Clinceni. De atunci, nou promovata a acumulat doar 3 puncte (exclusiv din remize) și, cu 9 puncte în total se află pe locul 14, loc de baraj. Înaintea pauzei competiționale conducerea clubului și fostul antrenor, Adrian Mutu, au reziliat contractul și în locul acestuia a fost adus pe banca tehnică, Flavius Stoican. Acesta pune accent înainte de meciul de la Arad pe aspectul mental și pe seriozitatea jucătorilor. „Sper ca jucătorii să conștientizeze că suntem la un club care vrea performanță, avem condiții foarte bune, rămâne ca și ei atunci când intră pe teren să joace fotbal. Acesta este obiectivul, să jucăm un fotbal de calitate, să batem UTA sau măcar să obținem un rezultat pozitiv la Arad. Și jucătorii sunt conștienți că sunt datori.“

UTA are aproape întreg lotul valid. Idriz Batha este suspendat și nu va putea evolua iar cehul Tomas Wagner încă nu este suficient de bine pus la punct cu pregătirea fizică și nu va fi folosit astăzi. Flavius Stoican, pe de altă parte nu-i va avea la dispoziție pentru meciul de astăzi pe Bradley Diallo, Juan Bauza și Andrea Compagno.

Partida va fi condusă la centru de Cătălin Popa din Pitești, ajutat la cele două tușe de Bogdan Gheorghe din București și Marius Marinca din Bistrița. Arbitru de rezervă este Florin Andrei din Târgu Mureș. Observator pentru arbitri la acest meci a fost delegat Laszlo Sajtos din Sibiu. Observator de joc din partea LPF este fostul mare jucător al Corvinului, Romulus Gabor.

În această dimineață clubul UTA a anunțat că încă sunt bilete disponibile pentru cei care doresc să urmărească partida de pe stadion. Condiția de participare este însă achiziționarea unei brățări de acces, în posesia căreia pot intra cei care dovedesc prin intermediul certificatului verde digital faptul că sunt vaccinați (cu cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea schemei complete) sau trecuți prin boală (aflați între ziua a 15-a și ziua a 180-a din momentul confirmării infectării). Programul de vânzare a biletelor și de ridicare a brățărilor a început în această dimineață și este în desfășurare până la ora meciului.

Partida va începe la ora 17.30 și este transmisă în direct de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției