Astăzi, zeci de elevi se întrec la faza judeţeană a concursului „Sanitarii pricepuţi“

0
417

sanitariiAstăzi, zeci de elevi arădeni se vor întrece la concursul „Sanitarii pricepuţi“, organizat de filiala locală de Cruce Roşie. Faza judeţeană a concursului se desfăşoară între orele 9.00 – 12.00, la Sala Polivalentă.
La această etapă a concursului „Sani­tarii pricepuţi“ vor participa un număr de 30 de echipaje de elevi, atât din gimnaziu, cât şi din liceu. Participanţii sunt tinerii care s-au calificat la fazele muni­cipal şi zonale ale competiţiei.
Echipele sunt formate din cinci elevi dintr-o clasă, dotaţi cu o geantă sanitară şi însemne de Cruce Roşie. De pregătirea elevilor, proba practică şi teoretică se ocupă cadrele medicale şi didactice din unităţile de învăţământ participante, voluntarii filialei de Cruce Roşie acor­dându-le sprijin.
Fazele şcolare ale concursului „Sani­tarii pricepuţi“ s-au desfăşurat în perioada martie – aprilie a acestui an. Etapa pe municipiu a claselor V – VIII a fost organizată pe terenul Constructorul din Arad. Fazele zonale s-au desfăşurat pe terenurile sportive stabilite de centrele şcolare Chişineu- Criş, Ineu, Lipova, Sebiş, Gurahonţ şi Pecica. Faza pe municipiu – între licee a avut loc pe data de 20 mai. Concursul „Sanitarii pricepuţi“ este organizat în colaborare cu ISJ Arad. Competiţia îndrăgită de tineri s-a desfăşurat în cadrul unui program comun, în care este implicat şi Ministerul Educaţiei.
Pentru faza naţională a concursului, anul acesta se va califica echipajul cla­sat pe locul I la faza judeţeană pe gimnazii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.