ajfCrescute în intensitate în ultimele săptămâni, discuţiile pe tema alegerilor AJF se opresc în faţa concretului. Astăzi, la ora 14, reprezentanții celor 74 de cluburi cu drept se reunesc să voteze configurația din vârful fotbalului arădean pentru următorii patru ani. Se știu, de ceva vreme, numele candidaților. Dorel Cura, cel care, în 2010, punea capăt lungii perioade în care fotbalul arădean a fost condus de „Colonelul” Nicu Selejan, își dorește un nou mandat.
„Sper ca afiliații să înțeleagă schimbarea produsă odată cu venirea mea și să mă ajute în continuarea acestor proiecte”, a transmis fotbalistul UTA-ei din anii 70-80. Actualul președintele a dezvăluit că va face echipă cu Mircea Toderici la Comisia Județeană de Arbitri, marele perdant al alegerilor din 2010.
Cura, Lucaci şi Buică luptă pentru funcţia de preşedinte
Tot din rândurile jucătorilor de altădată ai UTA-ei provine Adrian Lucaci. Aflat în echipa lui Cura acum patru ani, cel care a făcut carieră la Sportul Studențesc a apreciat că e pregătit pentru conducere directă și a intrat în cursă. „Vreau un cadru  general care, prin respectarea statutului şi regulamentelor FRF și AJF, prin eficientizarea și dinamizarea managementului asociației, să ducă la îndeplinirea obiectivelor strategice propuse, în funcție de resursele financiare disponibile”, e mesajul lui Adi Lucaci, care a anunțat că în fruntea arbitrilor dorește să-l mențină pe Claudiu Tripa.
Lista canidaților la președinție e completată de Viorel Buică. Fostul arbitru e vicepreședinte în exercițiu și a ales să-și depună candidatura la ambele funcții disponibile.
Toderici şi Tripa – vizaţi la Comisia Judeţeană de Arbitri
Și, cum ambele dosare au fost în regulă, se regăsește atât pe lista cu președinții cât și pentru cea cu vicepreședinții! „Nu poţi sta deoparte după ce ai activat 24 de ani în sistem. A mai contat şi insistenţa conducerilor mai multor cluburi din fotbalul judeţean care în ultimul an de zile m-au determinat sa candidez la alegeri în 7 februarie”, a explicat Buică motivele care stau la baza candidaturilor sale. Dacă va câștiga postul de președinte, oficialul AJF originar din Oltenia spune că merge împreună pe mâna lui Mircea Toderici la CJ Arbitri. Rămâne de văzut ce va face Buică în uluitoarea ipostază în care s-ar impune în ambele curse!
Cinci candidaţi pentru „vice”
Pentru cele două posturi de vicepreședinte, pe lângă Buică s-au înscris alți patru pretendenți: Teodor Jușcă – vicepreședinte din anii 90, Dănuț Cios – observator, Andras Mako – „sufletul” echipei Viitorul Satu Nou și Ovidiu Coman – fost fotbalist, arbitru, antrenor, conducător, în prezent cel mai tânăr observator al Aradului.

Recomandările redacției