Astra nu a achitat nici acum transferul lui Stahl, banii sunt destinați pentru salariile utiștilor

0
236

Pandemia de coronavirus i-a închis și pe români în case și a oprit multe dintre activitățile economice, sociale, sportiv-culturale. Ultimul meci oficial disputat de UTA a avut loc pe 29 februarie: 3-0, cu Ripensia Timișoara, pe „Motorul”, de atunci mai având loc o singură etapă în eșalonul secund, etapă în care „roș-albii”
și-au luat punctele la „,masa verde”, cu retrasa Sportul Snagov-
Între timp, starea de urgență decretată în România pe 16 martie a „înghețat” sezonul, dar și antrenamentele tuturor echipelor, fotbaliștii „funcționând”, acasă, după programul impus de preparatorii fizici. Guvernul a venit și cu un ajutor financiar inclusiv pentru cei legați de cluburi prin contracte de activitate sportivă, în valoare de maxim 2340 de lei net (raportat la salariul mediu brut în România), dar cel puțin UTA încă nu a ales această cale. Din informațiile noastre, arădenii nu ar dori să-și asume riscul ca fotbaliștii, odată ce au contractele suspendate, să poată, eventual, să aleagă o altă cale după terminarea stării de urgență. Cu atât mai mult cu cât cei 2.340 de lei de jucător nu îi ajută foarte mult, diferența până la achitarea majorității salariilor fiind destul de importantă. Așadar, conducerea clubului e nevoită să găsească alte resurse pentru plata retribuțiilor către fotbaliști, iar cele aferente lunii februarie ar trebui acoperite din transferul lui Albert Stahl la Astra Giurgiu, efectuat în vara anului trecut. Cei 80 de mii de euro trebuiau achitați de gruparea prezidată de Ioan Niculae încă din luna august 2019, dar, fiindcă relațiile au fost bune în urma împrumuturilor lui Romario Moise și Radu Crișan la Arad, utiștii nu i-au strâns cu ușa pe „astrali”.
Totuși, în paralel, a fost făcut un memoriu la Federație, iar Camera Națională de Soluționare a Litigiilor i-a obligat pe giurgiuveni să achite suma restantă către UTA. Termenul era scadent pe 1 aprilie, doar aceeași comisie nu s-a mai întrunit să sesizeze neplata și, astfel, „oficialii” Bătrânei Doamne nu pot alimenta, la rândul lor, conturile fotbaliștilor și staffului tehnic, pentru munca depusă în luna februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.