„Astralul” Moise vrea să-și ducă la bun sfârșit treaba începută la Arad: „UTA mi-a intrat în suflet, să promovăm de pe primul loc!”

0
282

Pe trei fotbaliști împrumutați se bazează Laszlo Balint în prezenta ediție ligii secunde, iar doi dintre ei vin din Liga 1, de la același club, Astra Giurgiu. Dacă Radu Crișan a ajuns în „alb-roșu” în această iarnă, după ce în tur fusese la Călărași, Romario Moise a devenit punct fix la UTA încă din vară. Mijlocașul central a bifat 1.425 de minute pentru arădeni, trecându-și în cont și 6 goluri, printre care și „bijuteria” de la Reșița, din „foarfecă” de marginea careului, ce a ajuns și pe CNN. Cel de-al treilea fotbalist împrumutat din lotul utist este juniorul Andrei Rus (Petrolul, via Reșița).
Revenind la Moise, acesta mai era fotbalistul „Bătrânei Doamne” până pe 30 iunie, dar: „Nu s-a pus problema să nu termin acest sezon la Arad, așa că prelungirea a fost o simplă chestiune legată de acte. Am început o treabă la UTA, vreau să o duc la bun sfârșit, iar asta înseamnă promovarea în Liga 1 de pe primul loc. Nu pot ascunde faptul că UTA mi-a intrat în suflet, însă nu pot spune de pe acum ce va fi din sezonul următor. Important este să promovăm și, după ce avem toate datele probemei în față, voi decide și eu ce voi face din august încolo. Dar, e clar, tentația de a juca cu UTA în Liga 1, pe noul stadion, există”, ne-a mărturisit fotbalistul de 24 de ani.
Obișnuit cu un ritmul competițional intens de la Liga 1, Moise a fost nevoit să improvizeze din punct de vedere al pregătirii în cele două luni în care virusul SARS-CoV-2 a oprit total și fotbalul. „Singura parte pozitivă din perioada de pandemie, e legată de timpul petrecut alături de familie, timp pe care în mod normal nu-l ai la dispoziție. Sportiv, însă, chiar dacă stafful tehnic, în special preparatorul fizic, Alex Radu, ne-a ținut în priză cu exerciții variate, fără să vrei ai mai pierdut în special la capitolul concentrare. Una e să fi în iarbă, cu antrenorii și colegii zilnic lângă tine și alta e să stai închis în casă și să te limitezi la unele exerciții, fără să știi dacă sau când vei mai juca în acest sezon. Iar apoi am fost treziți brusc la realitate, prin acea decizie de înjumătățire a punctelor în play-off, prin care ni s-a făcut clar o nedreptate. Nu a fost ușor să trecem peste poza actuală a clasamentului, dar, pe de altă parte, ne-am ambiționat și mai mult să ne îndeplinim obiectivul și în noile condiții”, mai susține fotbalistul.
Față de sezonul regulat, în play-off, UTA nu va putea conta pe Dennis Hrezdac (operat de ligamente), dar – teoretic – Cristi Pușcaș ar trebui să fie sută la sută apt după operația suferită la călcâi în toamna anului trecut.
„Unul dintre punctele noastre forte este legat de echilibrul valoric al lotului. Adică orice jucător lipsește într-un moment sau altul poate fi înlocuit cu brio de cel care a evoluat, poate, mai puțin. Ne pare rău pentru Dennis, va reveni și mai puternic pe teren, sperăm să îi oferim și lui bucuria promovării. Vor fi cinci finale cu cele mai bune echipe din serie și tot ceea ce contează este să demonstrăm în continuare că suntem și mai buni. Sperăm să avem măcar o parte dintre suporterii noștri alături și chiar cred că acest lucru va fi posibil din moment ce la spectacolele de teatru sau concerte în aer liber pot asista deja 500 de oameni. Iar din luna iulie, numărul lor ar putea fi și mai mare”, concluzionează Romario Moise.
În acest sezon, ploieșteanul are la activ și șapte pase decisive, trei dintre ele venind chiar în primul meci oficial al acestui an, în succesul cu 6-0 al „roș-albilor”, de la Miercurea Ciuc, când a și înscris o dată. Moise a marcat și în Cupa României în eșecul, 1-3, cu Dinamo, de pe „Motorul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.