Pagina oficială a conferinței investitorilor, organizată la Riad între 23-25 octombrie, a fost ținta hackerilor, care i-au lăsat un mesaj vizual prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman (alias MbS), suspectat de ordonarea asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Luni, site-ul evenimentului, a fost atacat de hackeri, care au postat o imagine în care prințul MbS este portrezitat într-un colaj cu o sabie.

De marți și până joi, în capitala Arabiei Saudite are loc un forum major al investitorilor – Future Investment Initative, eveniment umbrit însă de enormul scandal diplomatic în care este implicată monarhia saudită în ultimele săptămâni, pe fondul asasinării lui Jamal Khashoggi.

La început de săptămână, site-ul evenimentului, a fost atacat de hackeri, care au postat o imagine în care prințul MbS este portrezitat într-un colaj cu o sabie, pregătit să îl decapiteze pe jurnalistul saudit, care stă în genunchi, exact ca în clipurile sinistre ale jihadiștilor ISIS. De altfel, în fundal se poate observa și steagul negru al organizației Stat Islamic.

„De dragul siguranței copiilor din întreaga lume, îndemnăm toate țările impună sancțiuni regimului saudit”, scrie sub imaginea cu prințul monarhiei de la Riad.

În ultima săptămână, mai multe companii occidenale au decis să boicoteze forumul economic din Arabia Saudită și s-au retras de pe agenda evenimentului.

Recomandările redacției