Atac la Agenția Națională de Achiziții Publice: proiectele CJA ar fi fost blocate la București

0
392
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Conducerea Consiliului Județean Arad a lansat un atac la adresa Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP). Asta, în condițiile în care proiectele importante ale CJA ar fi fost blocate, de șase luni, la București. Reprezentanții CJA susțin că în cazul a două dintre proiecte ar putea fi pusă în pericol chiar finanțarea europeană.

În ceea ce privește proiectele lăsate de izbeliște la ANAP acestea sunt: modernizarea drumului județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota-Buteni, în valoare de 104.637.739 lei, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional; modernizarea drumului județean Sânpetru German-limită de județ Timiș, în valoare de 11.651.441 lei, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional; proiectare și execuție la drumul județean Tauț-Târnova, în valoare de 14.123.167 lei, finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Arad; proiectare și execuție tronson de drum județean în Gurahonț în valoare de 3.021.115 lei, finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad nu a primit în anul 2018 niciun leu din impozitul pe venit și niciun leu din cotele defalcate din TVA, colectate din județul Arad! Noi am accesat proiecte europene, să compensăm această pierdere. Iar acum constatăm că Guvernul, prin instituțiile sale, blochează chiar și aceste proiecte europene, iar județul Arad riscă să piardă finanțarea”, susține Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Potrivit conducerii CJA, Agenția Națională de Achiziții Publice nu a dat nicio explicație oficială pentru blocarea proiectelor. „Ceea ce știm este că în toată țara există un blocaj, iar acesta este determinat de emiterea Ordonanței nr. 144/29.12.2018, prin care Guvernul României, cu riscul ca județele să piardă fondurile europene accesate, a decis să mute verificarea documentelor la Ministerul Dezvoltării. Numai că asta a creat un haos general. Proiectele sunt, efectiv, date peste cap prin faptul că se întârzie implementarea lor, în condițiile în care există termene concrete la proiectele pe fonduri europene”, susțin reprezentanții CJA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.