Începutul de sezon nu a fost tocmai fericit pentru băieții lui Mițiți, care – însă – de la mijlocul lunii septembrie au schimbat pasul, iar după consumarea rundei a 12 a devenit a 7-a forță a campionatului. Ultima „ispravă” s-a născut pe terenul unei nou-promovate, care nici la reve­nirea lui Irimia între buturi nu reușește să întrerupă seria negativă.
Practic, partida a început de la
0-1. În minutul 2, Daniel Popa și-a început recitalul cu o lovitură de cap după cornerul lui E. Calancea, după care partida a intrat într-o zonă destul de gri. Nu au fost prea multe faze de poartă, ceea ce le-a surâs vizitatorilor care se aflau deja în avantaj și nu au prea riscat în defensivă. În minutele 52 și 57, când D. Popa a reușit „dubla”, după o preluare și un șut cu stângul, iar nou-intratul Ștefan a marcat și el din careu era clar că Păulișana nu mai poate scăpa victoria. Golul superb al lui Neamț, venit după exact o oră de joc, după o lovitură liberă executată impecabil de la 27 de metri, avea să conteze doar la capitolul statistic. În minutul 65, Popa nu a putut fi oprit în careu decât prin fault, iar Cosmin Gâlcă, revenit pentru scurt timp în țară, a simțit bucuria golului de la punctul cu var. Chiar în ultimul minut de joc, Itu avea să reușească și el un gol de povestit nepoților cu o „torpilă” de la 25 de metri ce l-a surprins pe experimentatul Irimia.
„Apreciez faptul că băieții nu m-au mai făcut să tremur pentru cele trei puncte. Am tranșat din timp partida, jucând bine, dar având în Daniel Popa atacantul pe care-l știam eu și cu care mă bucur să mă reîntâlnesc. A fost cel mai bun meci al său de mult timp încoace, sper să o țină tot așa. Ne bucurăm și de revederea cu Gâlcă, un jucător foarte important al mijlocul terenului, dar mai ales de o victorie ce ne îndepărtează și mai mult de zona fierbinte a clasamentului. Încă nu îndrăznim să ne uităm în sus, deși ne mai propunem să facem destule puncte în acestă toamnă. Deocamdată, vrem să-i dedicăm acest succes lui Suciu, mai precis fetiței sale Natalia, pe care a botezat-o în acest weekend”, a precizat Dănuț Mițiți, antrenor și jucător la Păuliș.
Formații:
Săvîrșin: Irimia – Mihăilă (73 Băzăvan), Al. Drăgan, D. Căliman (27 Sălăsan), Benescu – Ursulescu, Dumitrescu, Marc (Seb. Iștoc), Neamț – V. Oprea (75 Jurcoane), Fl. Pavel.
Păuliș: Dulhaz (82 Defert) – E. Calancea, Savu, Mariș, Ambruș – D. Calancea, Asandului, C. Gîlcă (65 Itu), Bruț (56 Ștefan) – Țepeș, D. Popa (75 Gugeanu).
Arbitri: Radu Bîtea  – Andrei Pîslaru, Paul Ardelean. Observatori AJF: Dan Ologeanu, Constantin Vida.

Recomandările redacției