Atac sângeros cu bombă și arme automate la un colegiu din Crimeea

0
521

Un atac sângeros a cutremurat un colegiu politehnic din Kerci, Crimeea, miercuri, și a provocat numeroase victime. Principalul suspect este un student al colegiului. Atentatul nu este tratat ca unul terorist.

Cel puțin 18 oameni au murit și 50 au fost răniți în urma exploziei care tulburat un colegiu politehnic din Kerci, Crimeea. Bilanțul ar putea crește în orele următoare.

Primele informații sugerau că deflagrația ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze în cantina universității. Potrivit Comitetului Național Antiterorist, deflagrația a fost de fapt provocată de un dispozitiv explozibil neidentificat, transmite RIA Novosti. Dispozitivul era încărcat cu șrapnel care a provocat ravagii în rândul mulțimii.

Potrivit martorilor oculari, mai mulți indivizi înarmați ar fi participat la atac, mitraliind la întâmplare studenți după explozie. „S-a auzit o explozie. Apoi, oameni înarmați au început să alerge, deschizând uși și trăgând în stânga și-n dreapta”, a declarat un profesor.

„Erau mulți, dar nu aș putea spune câți. Trăgeau spre studenți, spre profesori”, a declarat un student. Alte surse au precizat că ar fi vorba despre un singur atacator. Un suspect, un student de 22 de ani al colegiului, s-a sinucis imediat după atac, au anunțat autoritățile.

Directorul colegiului a comparat situația cu cea de la școala din Beslan, din 2004, unde 330 de oameni, mulți copii, au murit.

„Sunt corpuri peste tot, trupuri de elevi, un adevărat atac terorist”, a spus directorul.

Mai multe ambulanțe au sosit la fața locului și zeci de persoane au fost transportate la spital. Mulți răniți sunt în stare critică, notează Russia Today.

Kerci, un oraș de 147.000 de locuitori este situat în estul peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Relațiile dintre Ucraina și Rusia se află în cel mai rău stadiu posibil din acel moment.

Președintele parlamentului regional din Crimeea, Vladimir Konstantinov, a sugerat că Kiev s-ar afla în spatele atacului. „Tot răul care s-a abătut asupra Crimeei vine de la autoritățile ucrainene”, a declarat Konstantinov, potrivit BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.