Atac sinucigaş în Rusia. Un tânăr de 17 ani s-a detonat într-o clădire a fostului KGB

0
412

Un adolescent în vârstă de 17 ani s-a detonat miercuri, într-o filială locală a serviciilor ruse de securitate FSB, în nordul ţării, rănind trei angajaţi, au anunţat autorităţile, care au deschis o anchetă cu privire la un „act terorist”, relatează AFP, informează News.ro.

Comitetul de anchetă, un organ aflat în suboerdinea Kremlinului şi însărcinat cu principalele cazuri, a anunţat deschiderea unei anchete cu privire la un „act teorrist” şi ”deţinere ilegală de munţie”.

Este vorba despre un student la o instituţie tehnică locală, Mihail Zlobiţki, a declarat pentru AFP un reprezentant al forţelor de ordine locale, sub protecţia anonimatului.

Comitetul a publicat pe contul său de Twitter o fotografie provenind din imagini surprinse de o cameră de supraveghere video în care apare un tânăr tuns scurt, purtând o haină neagră, în holul de la intrarea în clădire, cu mâna în rucsac.

„Persoana decedată a fost identificată. Investigaţii sunt în prezent în curs în vederea stabilirii circumstanţelor aceste crime. Martori sunt interogaţi, expertize au fost ordinate”, a adăugat Comitetul de anchetă.

Cu câteva minute înainte de explozie, un mesaj publicat pe contul de Telegram al unei grupări anarhiste a avertizat că sediul filialei regionale FSB va fi în curând ţinta unui ”atac terorist”.

Autorul mesajului, care s-a prezentat drept Valerian Panov, a precizat că revendică responsabilitatea atacului.

Am hotărât s-o fac pentru că FSB a înnebunit. Ei inventează cazuri şi torturează oameni”, a explicat el, apreciind că va fi ”foarte probabil ucis în explozie”. „Vă urez un viitor radios de comunism anrhist”, a adăugat el.

Anarhişti ruşi au comis, în trecut, atacuri vizând autorităţile prin incendierea unor vehicule de poliţie sau aruncând cu cocteiluri Molotov în sedii ale partidului aflat la putere, Rusia Unită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.