Atac terorist dejucat la o secţie de poliţie în Spania

0
787

Forţele de ordine au împuşcat mortal un algerian înarmat cu un cuţit, ce striga „Allahu Akbar”, şi despre care se crede că voia să atace o secţie de poliţie din oraşul Cornella, regiunea Catalonia, relatează Mediafax.

Poliţia regională Mossos a transmis pe Twitter că individul a încercat să intre într-o secţia de poliţie aproape de ora locală 6.00 (ora României, 7.00), cu „scopul de a ataca ofiţerii de poliţie”, însă a fost împuşcat.

Potrivit unor surse, citate de cotidianul La Vanguardia, suspectul, un rezident de origine algeriană, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat mortal. Presa spaniolă mai relatează că individul ar fi strigat „Allahu Akbar” în momentul în care a pătruns înarmat cu un cuţit în secţia de poliţie.

Atacatorul, care locuia în oraşul Cornella de Llobregat, aflat la sud de Barcelona, era în Spania de mai mulţi ani. Potrivit presei spaniole, individul, identificat drept Abdelouahab Taib, nu avea antecedente penale şi locuia cu o femeie de origine spaniolă. Autorităţile au percheziţionat locuinţa individului, aflată la mică distanţă de secţia de poliţie, şi au audiat-o pe partenera acestuia. Teresa Cunillera, reprezentanta Guvernului spaniol în Catalonia, a refuzat să facă speculaţii în legătură cu motivele atacatorului.

Poliţia din Spania transmite că incidentul de securitate de la o secţie de poliţie din oraşul spaniol Cornella este considerat de autorităţi drept un atac terorist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.