Bunavestire a fost sărbătorită într-un mod aparte de către cei cincisprezece participanți la un atelier de lucru cu totul și cu totul deosebit.
Organizatorii (doamnele Etelka Czondi – director al Fundației Sense Internațional România, Ramona Antonie și Andreea Toie) s-au întrecut pe ei înșiși în pregătirea unor activități antrenante, interesante și, mai ales, pline de voie bună, care au atras asemenea unor magneți pe cei opt copii cu surdocecitate, elevi la școli de profil din Arad, Timișoara, Galați și Craiova. Nici profesorii însoțitori nu au fost lăsați deoparte. Aceștia (Dorina Enache, Grațian Gorby, Dan Nuță și Carina Baba) au intrat în jocul copiilor, înțelegând încă o dată că inocența și bucuria depășesc orice deficiență.
Copiii s-au prezentat, apelând la mijloace originale de dezvăluire a sufletelor lor curate, au construit castele, au realizat felicitări pentru dragii lor, au construit puzzle-uri, au creat măști pentru un Carnaval de poveste și ne-au demonstrat că și ei sunt de încredere și că ne pot ghida cu grijă printre obstacolele, mai mici sau mai mari, care apar în calea noastră.
Activitățile au culminat cu plimbările prin aerul rece, dar ozonat, al Băilor Herculane, stațiune care a intrat în istorie atât datorită împăraților romani, știut fiind faptul că Împăratul Traian este ctitorul acestor băi termale cu sulf, cât și a celor austrieci, Împăratul Franz Iozef și Împărăteasa Sissi îndrăgostindu-se iremediabil de acest loc.
(C.B.)

Recomandările redacției