Luni, 25 octombrie 2021, într-un format on-line, vor fi lansate un program de ateliere de scriere creativă și un concurs de creație literară pentru și cu elevii din liceele județului Arad.

Timp de 5 zile, între 25-29 octombrie 2021, pentru al patrulea an consecutiv, scriitorii Dan Mircea Cipariu, Florin Iaru, Ioan Matiuț și Eugen Rogojan coordonează ateliere de scriere creativă și un concurs de literatură pentru liceenii din județul Arad, în cadrul programelor „reStart Literar” și „Arad LiterArt”, organizate de către Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Arad. În contextul pandemiei de COVID – 19, ediția din acest an se va desfășura online pe o platformă construită special pentru atelierele de scriere creativă.

 Textele selectate în urma concursului de creație literară pentru liceeni arădeni vor fi publicate într-o antologie care va fi editată până pe 20 noiembrie 2022. „Arad LiterArt” se află la a patra ediție și este o campanie de promovare a literaturii române vii, în liceele din județul Arad, prin intermediul unor întâlniri online. Astfel, vor avea loc dialoguri şi recitaluri on-line cu personalități literare și artistice din generații şi geografii literare diferite. Inițiatorul și coordonatorul programelor „reStart Literar” și „Arad LiterArt” este scriitorul, editorul și managerul cultural Ioan Matiuț. AgențiadeCarte.ro și cotidianul ”Jurnal Arădean” sunt partenerii media ai programelor dedicate liceenilor arădeni.

Recomandările redacției