ATENTAT TERORIST în Franţa: Hollande: 84 de morţi şi 50 de persoane în stare critică în urma atentatului de la Nisa/Circa 30.000 de persoane erau în centrul oraşului

0
259

Noul bilanţ al victimelor atacului de la Nisa este de 84 de morţi, dintre care 10 copii, şi peste 100 de răniţi dintre care 50 sunt în stare gravă, a declarat François Hollande, citat de ziarul Le Figaro. Printre victime se numără cetăţeni americani, ucrainieni şi germani. Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraşului Nisa.

Un individ a intrat în plin cu camionul în sute de persoane care asistau la spectacolul de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la ora locală 23.00. El a reuşit să parcurgă aprope 2 km până să fie ucis.

Martorii spun că șoferul mergea cu viteză şi în zig zag pentru a lovi cât mai multe persoane.

În interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme şi grenade, potrivit Le Figaro.

Şoferul era un bărbat de 31 de ani, de origine tunisină, care trăia în Nisa. Potrivit postului de televiziune francez BFM TV, atacatorul se afla în vizorul poliţiştilor, dar nu pentru infracţiuni de natură teroristă.

Autorităţile franceze nu au găsit armamaent la presupusul domiciliu al atacatorului de la Nisa, informează presa franceză. Actele de identitate ale autorului atacului au fost găsite chiar în camionul pe care acesta l-a folosit în atacul de la Nisa.

Doi români au fost răniți în atentatul de la Nisa, dar sunt în afara oricărui pericol.

UPDATE 16:30 Bilanţul provizoriu al atentatului de la Nisa este de 84 de morţi şi 50 de răniţi în stare critică, anunţă preşedintele Franţei, Francois Hollande.

„Bilanţul este de 84 de morţi, iar alte 50 de persoane se zbat între viaţă şi moarte”, a declarat François Hollande, citat de ziarul Le Figaro.

Şeful statului francez a vizitat Spitalul Pasteur din Nisa, unde sunt majoritatea persoanelor rănite în atacul cu camion.

„Răniţii au în minte imagini înspăimântătoare şi suferă foarte mult la nivel psihologic. Mulţi spun că nu îşi mai aduc aminte nimic în afară de corpuri sfârtecate sub ochii lor”, a subliniat Hollande.

 

Sursa: Mediafax

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.