ATENTATUL din Ankara: Încă zece suspecţi arestaţi în legătură cu conturile lor de Twitter

0
259

Încă zece suspecţi în cazul atentatului de la Ankara de sâmbătă, soldat cu moartea a 99 de persoane, au fost arestaţi de autorităţile turce, fiind reţinute, în total, 12 persoane în acest caz, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

„In conexiune cu atacul din Ankara, încă zece persoane au fost reţinute în legătură cu conturile lor de Twitter”, a anunţat, joi, premierul turc, Ahmet Davutoglu, într-un interviu acordat postului TV TGRT.

Miercuri, doi suspecţi, presupuşi membri ai grupului radical Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au fost arestaţi de autorităţile turce, după ce au anunţat atacul anterior pe Twitter. Cei doi suspecţi ar fi deţinut un cont fals de Twitter, @DrBereday, prin care ar fi postat un mesaj „o bombă va exploda în Ankara”, cu nouă ore înaintea producerii atacului.

Arestările au avut loc după ce Parchetul din Ankara, care se ocupă de investigaţia acestui caz, a solicitat Directoratului de Telecomunicaţii şi Comunicare să îi furnizeze informaţii despre câteva conturi de Twitter. Reprezentanţii companiei Twitter din SUA au declarat, ulterior, că au dezvăluit informaţiile solicitate de Parchetul din Ankara.

Premierul turc a declarat miercuri, pentru Reuters, că unii dintre suspecţii în cazul atentatului dublu din apropierea gării din Ankara au petrecut câteva luni în Siria şi ar putea avea legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic sau cu militanţii kurzi.

Marţi, ministerul turc de Interne a anunţat că i-a suspendat din funcţii pe şefii serviciilor de informaţii şi de securitate şi ai poliţiei din Ankara, într-un efort de a efectua o anchetă eficientă asupra dublului atentat de sâmbătă, după ce preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a recunoscut eşecul serviciilor de securitate şi spionaj de a preveni atacul.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.