O nouă înșelătorie a apărut în România, după izbucnirea războiului în Ucraina și nici arădenii nu sunt păziți de astfel de practici.

Mai exact, o femeie din Sibiu a crezut că a găsit o nouă modalitate de a obține bunuri pentru care ar fi trebuit să plătească, în mod normal. Însă, a fost prinsă de autorități și s-a ales cu un dosar penal.

Acest caz este izolat însă, multe fiind neidentificate.

Femeia, în vârstă de 32 de ani, s-a dus la un centru în care existau alimente și alte bunuri destinate refugiaților. A cerut astfel de produse, pretinzând că se numără printre persoanele care au fugit din Kiev, de frica războiului ce a fost declanșat de Rusia.

Acolo, un bărbat din Sibiu i-a donat mai multe alimente și bunuri alimentare. Apoi, și-a dat seama că a fost înșelat și a mers la Poliție, duminică seara.

Acesta le-a spus oamenilor legii că o femeie necunoscută a pretins că este refugiată din Kievv, la un punct de colectare din municipiu, iar el i-a făcut o donație pe fondul acestei minciuni.

Ulterior, polițiștii au identificat-o pe femeia care s-a folosit de afluxul de refugiați ucraineni în România. Oamenii legii i-au deschis un dosar penal pentru înșelăciune și au estimat un prejudiciu considerabil de 1.500 de lei.

Recomandările redacției