Atenţie cum votaţi: MAI desfăşoară Campania de Informare „VOTEAZA LEGAL!”

0
164

 

mai votam

Ministerul Afacerilor Interne derulează, la nivel naţional, în contextul desfăşurării, în ziua de 25 mai, a alegerilor pentru Parlamentul European, Campania de Informare VOTEAZA LEGAL.

Campania  este organizată de MAI, din surse proprii, în cadrul acesteia fiind postate 20.000 de afişe la secţiile de votare, în spatiile publice şi la sediile instituţiilor Ministerului.

“Pentru promovarea mesajului campaniei, la nivelul judeţului Arad au fost primite şi diseminate  500 de afişe, care au fost postate în spaţiile publice, cu vizibilitate mare. De asemenea, afişele vor fi postate la toate secţiile de votare din municipiul şi judeţul Arad. Scopul campaniei este informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare. Conform noului Cod Penal, votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot constituie infracţiune si se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad. Totodată, conform art.386 alin 1, Cod penal, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidate ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitării unor drepturi.

De la începutul campaniei electorale, în judeţul Arad nu s-a înregistrat nici un incident electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.