Atenție fermieri: s-a stabilit câți bani se acordă în sectorul vegetal și zootehnic

0
371

Fermierii arădeni pot fi siguri pe plățile acordate în sectorul vegetal și zootehnic, întrucât, zilele acestea s-au aprobat cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT). Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat cât pot primi fermierii, în baza cererilor depuse pe anul trecut.

În conformitate cu Hotărârea de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate ANT, pentru anul de cerere 2018, valoarea plafonului este de 268.466.600 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, pentru ANT 1 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru culturi amplasate pe teren arabil sd acordă 14,7033 de euro pe hectar. De asemenea, se acordă ajutor financiar și pentru cultivarea cânepei, tutun, hamei și sfeclă de zahăr.

Ajutorul Naţional Tranzitoriu – Schema decuplată de producţie, specia bovine – sector lapte a fost stabilit la 16,5777 euro/tonă, cel pentru specia bovine – sector carne, la 76,0774 euro/cap, iar cel pentru speciile ovine/caprine, la 4,8503 euro/cap.

„Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal şi zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018“, precizează reprezentanții APIA Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.