Atenţie, şoferi, la setul de prim-ajutor, pentru că cine nu deschide ochii, deschide punga!

13
535

trusaÎn ultimul timp Poliţia Rutieră a declanşat o cascadă de  acţiuni de control  la nivel naţional.  Principala temă abordată  este cea a verificării deţinerii de către conducătorii auto a trusei  medicale. La o primă vedere, această chestiune pare o banalitate, dar lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Dacă sunteţi opriţi de către agenţii de circulaţie, în afară de acte, mai trebuie să arătaţi, la solicitarea acestora şi faptul că  în dotarea automobilului dumneavoastră se află extinctorul, trusa medicală şi triunghiul reflectorizant. Nimic mai simplu, numai că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de banale. Dacă la cele două triunghiuri reflectorizante şi la vestă  nu sunt probleme, la extinctor şi la trusa medicală sunt foarte mari şanse să „picaţi” la test. De ce? Foarte simplu: pentru că trusa medicală şi  stingătorul de incendii au mari şanse să fie cu termenele de valabilitate expirate. Pentru că, să fim serioşi cine se uită la aceste amănunte. Fiecare cumpăra trusa şi o pune în portbagaj.  „Şi eu am fost oprit de  Poliţie şi mi s-au cerut,  pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate  depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, spune F.G., un şofer amator de 54 de ani din Arad.
În judeţele Argeş şi Vâlcea în ultima săptămână s-a declanşat un adevărat „tsunami” de amenzi, tocmai legate de această temă. Deocamdată nu sunt semnale că la Arad aceste controale s-au înmulţit vertiginos. Totuşi amintim că pro­blema în cauză este o tematică permanentă, la nivel naţional, pentru Poliţia Rutieră. Aşa că este mai bine ca să vă asiguraţi din timp că sunteţi în legalitate. Adică  dacă trusa  de prim-ajutor şi stingătorul auto sunt în perioada de valabilitate. Nu mai puţin important este ca întreg echipamentul de prim-ajutor să fie omologat de RAR.  Preţul unui astfel de set complet este în jurul sumei de 100 de lei.   Iar amenda de trei ori mai mult. De aceea, credem că este mai util să deschideţi ochii. Asta ca să  nu deschi­deţi punga, mai mult decât aţi dori.

13 COMENTARII

  1. Si ce facem cu extinctorul expirat?! Il donam Politiei? Eu n-am vazut niciun extinctor la gunoi pe motiv ca e expirat. Probabil un extinctor are un termen de garantie la fel cu o sticla de suc, ca altfel nu ar face vanzare. Ca sa nu mai zic ca n-ai cum sa stingi vreo masina cu miniextinctorul ala. A expirat foarfeca si fasa elastica?! Bine ca nu expira si triunghiul. Sunt penibili! Adevarul e ca asta e principala cauza a accidentelor rutiere: lipsa foarfecii si a nanoextinctorului!

  2. Ce bine este caci aici in U.S.A. nici un POLITIST nu te intreaba de asa ceva daca ai sa nu in special ca si sofer amator doar ca si Sofer Comercial e o prezentare sumara a cabinei si atit jeaca reflectorizanta nu e inclusa si daca tot scrie in Romania pe limba Germana pe trusa care NU are ce sa se expire e o mare minciuna cei ce nu stiu germana cum stiu sa indentifice data unstensilelor de ce nu se fabrica una si in Romania daca tot este omologata de Romania cum omologheaza ei patentele nemtilor si aceasta este ilegal so faca Guvernul Roman daca e so socotim pe cale legala asa caci toate ar trebui fabricate in Romania si 3 Triunghiuri se pune cei de la Politia Romana au ramas corigenti mai ramane si cechuirea frinelor Electrice,pernelor de aer,nu verifica si arcurile de suspensie sa nui scuture prea tare prin HOPURILE ROMANIEI HA-HA-HA dar pe Politistii fara liceu si bune maniere si cei ce nu stiu cu liceu nici o limba straina cine ii verifica si care te injura pe Romaneste ca ln codru cind vorbesti alta limba sai verifici cunostintele lui mitocanului care te ameninta caci te bate si zice comondown intro engleza stilcita nu stie caci in U.S.A. nici un politist nu te scoate afara din masina decit in cazuri de extrema urgenta dar nu te ameninta cum mi sa intimplat mie cu citiva ani in Jud;ARAD Romania si cind eu si martori am sesizat nici masinii Politiei nui ardea pozitia pe spate pe ei cinei verifica putin la A.C.R.!!

  3. […] Principala temă abordată  este cea a verificării deţinerii de către conducătorii auto a trusei  medicale. La o primă vedere, această chestiune pare o banalitate, dar lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Dacă sunteţi opriţi de către agenţii de circulaţie, în afară de acte, mai trebuie să arătaţi, la solicitarea acestora şi faptul că  în dotarea automobilului dumneavoastră se află extinctorul, trusa medicală şi triunghiul reflectorizant. Nimic mai simplu, numai că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de banale, scrie glsa.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.