ninsoriNinsorile au cuprins toate zonele judeţului nostru, încă din dimineaţa de ieri, potrivit avertizărilor meteo. Aten­ţionarea de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare a fost valabilă începând de la orele 6.00 ale dimineţii de ieri şi până astăzi, în jurul orei 12.00. Niciun fel de probleme majore nu s-au înregistrat însă la nivelul judeţului, dar autorităţile sunt pregătite să intervină.
Pentru iarna 2012- 2013, valoarea totală a lucrărilor de deszăpezire, fără lucrări suplimentare, pe toate sectoa­rele de drumuri şi anume: Arad, Lipova, Sebiş, Ineu şi Criş este de peste 1,3 milioane de lei. Din această sumă, nu­mai întreţinerea sectorului de drumuri Arad costă peste 350.000 de lei. Trebuie menţionat că, pentru această iarnă, autorităţile au luat hotărârea de a suplimenta numărul utilajelor de deszăpe­- zire, în total fiind disponibile un număr de 29 de maşini. Anul trecut, desză­pe­zirea a costat Consiliul Judeţean Arad în jur de 1,7 milioane de lei, cheltuielile cele mai mari cu întreţinerea drumu­rilor fiind în luna februarie.
Şi astăzi sunt aşteptate ninsori slabe în judeţul nostru, urmând ca de mâine vremea să intre într-un uşor proces de încălzire.

Recomandările redacției