Athletic Vinga a câștigat Cupa Satelor: „Ne-am autodepășit!”

0
519

Finala în trei de la Apateu a pus punct ediției a doua a Cupei Satelor la Fotbal. După ce anul trecut trofeul a ajuns la Nădab, de această dată Athletic Vinga s-a încununat campioană în fața celor de la Frontiera Pilu și Crișul Alb Buteni. Practic, totul s-a decis după primele două confruntări, în care teamul din Banat a dispus de ambii adversari. Ultima confrun­tare a ediției s-a jucat pentru palmares. Așadar:
Frontiera Pilu – Athletic Vinga 0-1
/ Radu Nister 32
Athletic Vinga – Crișul Alb Buteni 2-1
Sergiu Roșuș 14, 28/ Sergiu Bardan 37
Crișul Alb Buteni – Frontiera Pilu 4-5 (2-2)
Sergiu Bardan 27, 29 / Alexandru Mocan 10, Ionel Ienciu 18
1. Athletic Vinga 2 2 0 0 3-1 6 pct.
2. Frontiera Pilu 2 0 1 1 2-3 1 pct.
3. Crișul Buteni 2 0 1 1 3-4 1 pct.
Lotul campion îi cu­prin­de pe: Rafael Mostoi, Daniel Butariu, Andrei Nyamcsuk, Ștefan Trandafir, Nicolae Șorban, Cătălin Antin, Ma­rius Moisă, Radu Niszter, Ovidiu Bozga, Gheorghe Drăgulescu, Andrei Luncan, Sergiu Rosus, Ștefan Ungureanu. Antrenor: Ramiro Verșan
Arbitri: Ciprian Pătroi, Alexandru Andea, Sergiu Joan­drea
Observator: Andras Mako.
Echipa din Vinga e într-un evident progres, după ce și la turneul în sală, din iarnă au fost printre fina­liste. „Anul trecut nu am reușit prea multe pentru că am întâlnit echipe mai închegate. Anul acesta, am fost mai ambițioși, am reușit să ne autodepășim și să câștigăm, cu ajutorul suporterilor, tur­neul zonal și semifinal de la Vinga, să fim între cele trei echipe calificate în turneul final de la Apateu. Dacă am ajuns aici, ne-am ambiționat și am reușit prin forța grupului să luăm această Cupă, un succes greu de egalat pentru noi în anii ce vin. Avem o echipă frumoasă cu care jucăm în Liga a VI-a. Suntem doar vreo 6-7 seniori, în rest juniori, toți din zonă, cu care ne propunem în campionatul ce va începe în curând să promovăm în Liga a V-a. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut, tuturor organizatorilor și competitorilor noștri, a fost ceva frumos și sunt foarte fericiți”, a spus Ramiro Verșan, antrenorul vinganilor.
Festivitatea de premiere a fost efectuată de conducerea AJF, reprezentată de președintele Adrian Lucaci și vicele Andras Mako. „Și în acest an, Cupa Satelor a fost un succes, ce se va finaliza cu înscrierea în Liga a VI-a a unui număr de 5-6 noi echipe. Anul trecut, la prima ediție, proiectul gândit de pre­ședintele Adi Lucaci pă­rea puțin cam greu de realizat la un nivel calitativ, dată fiind amploarea, vacanța fotbalistică și amatorismul multor participanți, dar s-a dovedit că fotbalul arădean are resurse. Sunt mulți practicanți și încă se mai pot aduce în competiții organizate de AJF unele sate și comune din județ. S-a întâmplat și anul trecut trecut, se vor înscrie și anul acesta, este un succes.
Trebuie să mențio­năm și faptul că succesul edi­ției inaugurale de anul trecut a făcut ca Federa­ția Română de Fotbal să introducă această competiție la nivel național, pornind de la modelul Ara­dului. Vreau să le mulțu­mesc domnului preșe­- dinte Adi Lucaci pentru că mi-a încredințat mie și lui Gheorghe Sfăt, pre­șe­dintele comisiei de com­petiții, sarcina deloc ușoară de a organiza această Cupă a Satelor, mulțumesc observatori­lor Leontin Buda și Daniel Scridon care au fost alături de noi, arbitrilor și nu în ultimul rând tuturor participanților. Mulțumim organizatorilor tuturor turneelor zonale, semifinale și cel final, prima­rilor care s-au implicat direct și ne-au sprijinit, cu o mențiune specială pentru primarul Aurel Bon­dor, de la Apateu. Suporterii vor din nou fotbal aici, iar domnul pri­- mar a promis că Recolta Apateu se va reînscrie în Liga a VI-a din aceas­tă vară”, a menționat „Bandi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.