În teorie conducătorii auto arădeni sunt cinstiți. Ei nu au condus niciodată sub influența alcoolului. (doar dacă era o urgență). În rest, arădenii sunt foarte cinstiți, nu circulă niciodată, nici dacă au băut doar o bere, care, să fim serioși, nici nu o simți. Totuși Poliția Rutieră reușește aproape zilnic să mai prindă câte un șofer (des)hidratat cu câte o bere.

Nu am condus băut niciodată, chiar nu mă risc să îmi ia ăștia carnetu’ . Am cinci copii de crescut și nu mă joc cu așa ceva. Poți oricând să faci accident. Nu vreau să îmi las nevasta și copiii fără soț și tată și să mai și nenorocesc pe cineva. Cel mai bine e, dacă vreau să beau un pahar, să îl beau seara înainte să mă pun la culcare și așa e cel mai bine pentru toată lumea“ , a relatat Daniel, în vârstă de 42 ani.

Nu am pus gram de alcool în gură timp ce conduceam. Cred ca o dată sau maxim de două ori când chiar au fost urgențe. Sincer nu prea se merită în ziua de azi să urci beat la volan. Pe lângă că îți iei la revedere de la permis, mai intră în tine unul care face live pe facebook și tot tu ești de vină. Așa mai bine stai în banca ta și nu îți faci rău nici, ție nici altora“ ,a povestit Constantin,în vârstă de 46 ani.

Nu am făcut eu niciodată așa ceva. De ce, e o întrebare pentru poliție? Sincer nu am condus după ce am băut alcool. O singură dată cred ca am condus după ce am băut un păhărel, dar nu am știut că trebuia să merg cu mașina ulterior. În rest niciodată nu am recurs la asemenea gesturi deoarece sunt responsabil și știu că este extrem de periculos“, a declarat Mircea, în vârstă de 34 ani.

Eu recunosc, am mai condus după ce am consumat, dar nu să fiu beat, așa ceva este foarte periculos. Eu mai mult în cazuri în care m-am grăbit foarte tare am condus după ce am băut puțin. Până acum nu m-a prins nimeni și nici nu aș vrea să o facă. Oricum, nu era vorba să conduc beat, ci doar după ce am băut o bere sau ceva mai slabׅ“, ne-a povestit Toma, în vârstă de 49 ani.

Recomandările redacției