atletico2În 2002, în peisajul fotbalului arădean apărea un nou club de fotbal. Patronat de Marius Țucudean și mana­geriat de Alexandru Meszar, Atletico Arad a scos fotbaliști pe bandă rulantă, unii dintre ei atrăgând atenția marilor cluburi europene. Dumitru Copil, comparat cu Gheorghe Hagi la vârsta de 17-18 ani, a fost transferat la Hearts în Scoția, unde avea să ajungă și Richard Filaret, un alt produs al „galben-negrilor”. Iarna Trecută, George Țucudean se transfera, la rândul său, în Belgia, la Standard Liege. Astăzi, în Liga 1 evoluează Cristian Bălgrădean și Țucudean, la Dinamo, dar și Florin Purece, la Concordia Chiajna.
Dar, în general, Atletico se laudă cu câștigarea a numeroase turnee internaționale, dar și campionate naționale la copii și juniori, în acest sens cea mai titrată fiind grupa 1997 a lui Cristian Păcurar și Francisc Tisza. De ani buni, gruparea arădeană organizează cu succes în fiecare vară Cupa Cotta Internațional și în fiecare iarnă, Cupa de Crăciun.
„La competiția desfășurată recent la Sala Sporturilor Victoria au participat în premieră invitați din patru țări. În 2014, ne dorim să ținem ridicată ștacheta privind competițiile interanționale, dar ne propunem și un transfer de marcă. Suntem pe cale să ne înțelegem cu Manchester City pentru un jucător de-al nostru”, ne-a mărturisit Alexandru Meszar, referindu-se, cel mai pro­babil, la Emanuel Vasi.
O altă realizare a clubului arădean este tipărirea unei cărți sugestiv inti­tulată: „Atletico, primii 10 ani”. Culeasă de jurnalistul Radu Romanescu, editura găzduiește în cele 250 pagini ale sale interviuri cu toate figurile marcante ale grupării „galben-negre”, dar și colaboratori ai săi. Cartea poate fi procurată contra sumei de 50 de lei.

Recomandările redacției