Ajunsă între cele mai bune 8 formații din țară, Atletico 2007 a ieșit din cursa pentru finala națio­nală după prima zi a turneului de la Cluj. După remiza (2-2, goluri arădene marcate de Robert Rusu și Lucas Câmpan) cu LPS Suceava, formația pregătită de Adrian Pe­truț și Adrian Rusu a cedat cu 3-0 în fața celor de la CS Cautis Steaua Sudului, o formație bucureșteană ce a fuzionat cu alta din Ploiești.
Emoțiile au fost principalul ina­mic al „galben-negrilor”, care au primit gol după numai 3 minute. „Încă de dimineață am avut parte de un meci greu, solicitant, fiindcă am fost nevoiți să alergăm mereu după egalare. Când am obținut-o, am ratat golul de 3-2 și, parcă, băieții au căzut puțin moral încă după partida cu Suceava. Am început slab partida cu Steaua Sudului, am luat două goluri destul de repede, după care, deși ne-am mobilizat cu ambele formule de joc, nu am reușit să revenim și pe tabelă în ciuda unei dominări totale din punct de vedere teritorial. Golul trei l-am luat târziu, dar cel mai neplăcut moment a fost accidentarea lui Daian Tăutan. Jucătorul nostru s-a lovit cap în cap cu un adversar și a ajuns la spital, unde i s-a făcut și un computer tomograf. E spre bine acum, dar ne-am speriat puțin cu toții. Sper ca, mâine, împotriva echipei gazdă, să terminăm cu joc bun și un rezultat pe măsură. Oricum, să ajungi printre cele mai bune 8 echipe din țară e deja o performanță. De exemplu, acest club din București contează pe copii selecționați la sânge din Capitală și, din câte am aflat, chiar de la Ploiești. Cu toate astea, dacă nu am fi fost atât de emotivi în unele momente, altul era parcursul nostru”, susține Adrian Rusu.
De altfel, CS Cautis Steaua Sudului era echipa calificată în finală, înainte de ultima etapă, duminică dimineață.
În fine, în ultimul meci al tur­neului semifinal de la Cluj, Atletico a remizat, 2-2, cu gazdele de la Luceafărul. Lucas Câmpan și Luca Indreica au fost autorii golurilor arădene, „galben-negrii” impunân­du-se apoi la penalty-uri. Acest rezultat nu i-a scăpat, însă, pe arădeni de ultimul loc, în disputa cu CS Cautis Steaua Sudului, LPS Su­ceafa și Luceafărul Cluj,
Andrei Cighirean, Dragoș Adrian, David Ștef, Mario Rusu, Mario Salka, Darius Șiclovan, Lucas Câmpan, Alexandru Cra­inic, Felix Pop, Vladimir Groza, Daian Tăutan, Luca Indreica, Alessio Calotă, Vlad Pop, Robert Rusu, Darius Burcă au fost jucătorii deplasați la Cluj de Adi Petruț și Adi Rusu.

Recomandările redacției