Fotbalul juvenil arădean și-a luat rămas bun de la părintele său în urmă cu șapte ani, dar îi evocă amintirea prin competiția ce-i poartă numele. „Memorialul Ionuț Leac” a ajuns și el la ediția cu numărul 7, iar de această dată a fost rezervat copiilor născuți în anul 2010 și mai mici.
Zece echipe au luat startul la întrecerea din sala de sport de pe strada Voinicilor în prezența unei numeroase audiențe formate în special din părinții, bunicii și, în general, cunoscuții competitorilor. Împărțite în două grupe: Cetate Săvârșin, UTA, Podgoria Pâncota, Frontiera Curtici, CS Inoan (Grupa A), respectiv Galaxy Brad, Atletico, Progresul Pecica, Academia Brosovsky, Șoimii Lipova (Grupa B), combatantele au jucat pentru un loc în „careul de ași”, după cum urmează:
UTA – CS Inoan 4-0
Atletico Arad – Academia Brosovszky 1-0
Podgoria Pancota – Frontiera Curtici 0-0
Progresul Pecica – Șoimii Lipova 1-0
CS Inoan – Podgoria Pancota 0-3
Academia Brosovszky – Progresul Pecica 3-0
Cetate Săvârșin – UTA 0-2
Galaxy Brad – Atletico 0-2
Podgoria Pancota – Cetate Săvârșin 3-0
Progresul Pecica – Galaxy Brad 2-2
Frontiera Curtici – Cs Inoan 3-0
Șoimii Lipova – Academia Brosovszky 0-2
Cetate Savarsin – Frontiera Curtici 0-1
Galaxy Brad – Șoimii Lipova 0-0
UTA – Podgoria Pancota 0-6
Atletico Arad – Progresul Pecica 2-0
Frontiera Curtici – UTA 0-0
Șoimii Lipova – Atletico Arad 0-6
CS Inoan – Cetate Săvârşin 0-3
Academia Brosovszky – Galaxy Brad 2-1
La final, am avut parte de următoarele clasamente:
Grupa A
1. Pâncota 4 2 2 0 7-1 8pct.
2. UTA 4 2 2 0 7-1 8pct.
3. Curtici 4 2 2 0 4-0 8pct.
4. Săvârșin 4 1 0 3 0-9 3pct.
5. Inoan 4 0 0 4 0-13 0pct.
Grupa B
1. Atletico 4 4 0 0 11-0 12pct.
2. Academia Brosovszky 4 3 0 1 7-2 9pct.
3. Pecica 4 1 1 2 3-6 2pct.
4. Brad 4 0 2 2 3-6 2PCT.
5. Lipova 4 0 1 3 0-9 1pct.
Semifinalele au fost destul de echilibrate: Atletico – UTA 2-0 și Podgoria Pâncota – Academia Brosovszky 0-1, ajungându-se, astfel, să se repete derby-ul din Grupa B. Și cu acea ocazie, „galben-negrii” s-au impus în fața „negru-verzilor” însă la limită, 1-0. În bătălia pentru trofeu, Atletico a câștigat cu 2-0, după reușitele semnate Bandabrur și Contra. De altfel, campioana nu a încasat niciun gol pe tot parcursul competiție.
„E o onoare să joci şi să activezi într-o competiție ce poartă numele lui nea’ Ionuț Leac. A fost un suflet mare, a iubit enorm fotbalul și copiii. Elevii noștri nu l-au cunoscut, dar, prin ambiția caracteristică vârstei, au intrat pe teren să câștige, să se bată pentru fiecare minge și să demonstreze că sunt mai buni decât adversarii. Exact ceea ce-i plăcea lui nea’ Ionuț să vadă la competițiile pe care le organiza cu atâta migală și plăcere. Asta face acum și Gabi Hărduț, îi mulțumim pentru asta, lui și partenerilor de la acest turneu. Bineînțeles, copiii sunt foarte bucuroși când câștigă un trofeu, pe când noi antrenorii știm că mai avem o muncă titanică înainte. Va fi un an complicat pentru noi, căci competițiile federale lipsesc, sperăm să creștem prin intermediul partidelor din cele două interligi, românească și maghiară”, a spus Marcel Câmpian, antrenorul celor de la Atletico 2010, alături de Flavius Stoica.
Cei doi profesori au contat la Memorialul de sâmbătă pe: Dragoș Molnar, Rafael Pârtan, Alexandru Pantea, Daniel Ban­dabrur, Adrian Vidac, Keiden Contra, Denis Toma, Raul Popa, Matei Sandu, Alexandru Coroiu, Sanders Fricățel, Andrei Barta, Mateo Tănăsie, Tomas Bissolo și Nemanja Popov.
Dragoș Molnar (Atletico) a fost desemnat cel mai bun portar, iar Alexandru Sulea (Academia Brosovszky), cel mai bun jucător al turneului. Prin grija sponsorilor Primăria Municipiului Arad, Angelia SRL, Helvetica Milk, Smart House Color SRL, Pizza 5 Colțuri și Tassotti Pro Construct SRL, pe lângă trofee și diplome, fiecare dintre cei aproximativ 110 de participanți au primit câte un pachet cu dulciuri și fructe. Festivitatea de premiere a fost efectuată de una dintre fiicele lui Ionuț Leac, Adela, ginerele Sorin, nepoții cu care se mândrea nevoie mare, Dragoș și Rossano și Vasile Rad, secretarul Asociației Județene de Fotbal Arad.

Recomandările redacției