atleticoCu trei victorii și un eșec, băieții lui Cristi Păcurar și Francisc Tisza de la Atletico s-au oprit în turneul semifinal al juniorilor C. Episodul s-a disputat la Cluj-Napoca.
Atletico a început cu stângul, fiind învinsă cu 3-1 de Steaua București în meciul inaugural (pentru arădeni a marcat Petre).
Galben-negrii au continuat cu victorii pe linie: 3-1 cu Ocna Șugatag (Oaidă, Man, Zopota), 3-0 cu Ardealul Cluj (Copaci, Petre 2) și 4-0 cu Gică Popescu (Bubuș 3, Zopota).
Deși avea golaveraj mai bun, Atletico a terminat pe locul al doilea, la egalitate cu steliștii, al cărora avantaj dat de victoria directă a primat. În ordine, ierarhia finală a continuat cu Gică Popescu, Ardealul și Ocna Șugatag.
„Echipa a jucat foarte bine de-a lungul turneului, am avut o singură repriză care ne-a costat calificarea în finală. Jocul a fost foarte bun, ne-am exprimat colectiv și individual peste tot ce înseamnă Steaua și Gică Popescu. Toata lumea ne-a apreciat ca fiind cea mai buna echipă”, a povestit Cristi Păcurar.
„O mare parte din vină la meciul cu Steaua o am eu. Când echipa, mai precis 8-9 jucători, joacă slab, înseamnă că antrenorul a greșit undeva, mai precis la program. Puteam să trag alte concluzii dacă doar 2-3 aveau probleme de ordin tactic. Dar băieții au făcut tot ce le-a stat în putință să bată Steaua”, a continuat tehnicianul.
Tânărul antrenor are planuri îndrăznețe cu generația 1998. „E singura grupă care aproape repetă o performanță similară cu cea de vicecampioană. Eu zic ca e cea mai bună grupă din ce are Atletico la performanță. Vreau să-i propun domnului Meszar să mergem până la 18 ani împreună, într-un regim de pregătire foarte bun. Sunt foarte mulțumit de copii, am făcut un turneu semifinal foarte bun. Am etalat mai multe sisteme de joc, idei, lucruri pozitive, cu un ochi plâng și cu unul râd”, a punctat Păcurar.
Sâmbătă, băieții lui Păcurar și Tisza dispută finala mică. Se joacă la Buftea, iar adversar e Dinamo București.

Recomandările redacției