martian11După discuția telefonică de luni după-amiază, Giovanni Catanzariti și Marius Țucudean, oamenii din prima linie a posibilei tranzacții dintre Atletico și UTA, marți dimineață s-au făcut pași concreți ce au rezolvat în sfârșit „ecuația” acționariatului din Calea Aurel Vlaicu. Președintele „Bătrânei Doamne” i-a prezentat lui Alexandru Meszar, managerul clubului Atletico, actele semnate cu Adrian Marțian, iar concluzia este descurajatoare pentru reușita tranzacției.
După ce a studiat actele, conducerea lui Atletico este de acum sigură că are nevoie de acordul lui Marțian pentru a prelua gruparea emblemă a orașului. „Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare. Cum am specificat şi în ofertă, avem nevoie de semnătura acţionarilor şi creditorilor. Domnul Giovanni Catanzariti ne-a garantat că el şi apropiatul său, Giuseppe Guzardi, vor renunţa fără pretenţii la creditare şi la acţiuni. În schimb de la domnul Adrian Marţian, care este creditor şi acţionar, avem parte numai răspunsuri negative prin intermediul presei”, ne-a mărturisit Meszar.
Din câte se pare, Adrian Marțian ar deține 80% din acțiuni și asta pentru că a existat o cesiune a acestora în fața unui avocat din partea lui Catanzariti și Guzardi. Apoi, omul de afaceri clujean are și o creditare de sute de mii de euro prinsă în contabilitatea clubului. Prin urmare, ca tranzacția să se realizeze, este neapărat nevoie de două semnături din partea lui Marțian. Una, prin care să fie de acord cu rezilierea cesiunii de acțiuni, pentru a nu se mai ajunge și la Registrul Comerțului, pierzând – astfel – timp suplimentar, iar cealaltă, pentru a renunța la suma creditată.  În schimb, Giovanni Catanzariti a garantat că atât el, cât și apropiatul său, Giuseppe Guzardi, vor renunța fără pretenții la cele 20 de procente pe care le dețin în SA. „I-am arătat actele clubului lui Alexandru Meszar, am fost cât se poate de transparent.  I-am comunicat și personal că renunț fără pretenții la partea mea din club, dar nu pot șterge cu pixul creditarea lui Marțian. Dacă cei de la Atletico se înțeleg cu el, treaba se face. Altfel, nu știu cum se va termina totul”, a precizat și președintele „alb-roșiilor”.
Întrebat până când clubul Atletico mai așteaptă un răspuns din partea lui Adrian Marțian, șeful Alexandru Meszar a mai adăugat: „Oferta noastră expirase luni, în lipsa unui răspuns concret. Din păcate, nu avem nici astăzi (n.a. ieri) un răspuns final, dar îl mai aşteptăm până diseară (n.a. aseară). A trecut aproape o săptămână. De miercuri, oferta noastră nu mai este valabilă, din cauza situaţiei existente la club şi timpului scurt care a rămas până la începerea sezonului competiţional. Discutăm prea mult şi ieșim execesiv de mult în presă pentru o tranzacţie care se poate încheia în maxim 5 minute”.
Principalul finanțator al „alb-roșiilor” în returul sezonului trecut și-a exprimat deja punctul de vedere, refuzând categoric oferta de 528 de mii de euro făcută de clubul Atletico pentru preluarea managementului la UTA. Marțian este tot la Cluj, lângă mama sa, care trece prin momente grele cauzate de probleme grave de sănătate. Întrebat telefonic ce părere are despre contactele dintre Catanzariti și clubul Atletico, omul de afaceri clujean a spus sec: „Am înțeles că domnul Țucudean face presiuni asupra lui Giovanni să cedeze clubul, dar nu are ce să facă, hotărârea o iau eu și nu sunt interesat să vând UTA”.
Așadar, suntem în poziție de șah-mat în ceea ce ar fi trebuit să fie tranzacția verii în fotbalul arădean. Se pare că „Bătrâna Doamnă” va rămâne mai departe în mâna lui Adrian Marțian, care susține că va face echipă începând de… luni.

Recomandările redacției