Atleţii arădeni se pregătesc de primul campionat judeţean post-pandemie

0
341

A trecut, deja, aproape o lună şi jumătate de când atleţii arădeni şi-au reluat pregătirile pe Stadionul Gloria, iar nevoia de competiţii e mare. Sezonul naţional intern bate la uşă, iar Denis Both şi ceilalţi sportivi ai cluburilor arădene intră în linie dreaptă cu antrenamentele. Astfel, vineri, 3 iulie, va avea loc pe arena de la Bou Roşu primul concurs post-pandemie, unul de verificare: „Va fi un campionat judeţean, mai mult de verificare în vederea startului sezonului. Ne adunăm în jur de ora 15 şi dacă va fi prea cald probabil începem o oră mai târziu. Se vor întrece în special aruncătorii, de la CSM Arad avem în pregătiri şase sportivi. Vom respecta toate măsurile privind prevenirea infectării cu noul coronavirus”, transmite profesorul Constantin Miclea, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de atletism şi antrenor al secţiei de atletism la CS Municipal Arad.
Internaţionale şi Balcaniadă,
la Cluj-Napoca
Denis Both, medaliat cu argint în acest an la CN de aruncări din martie, are o vară cu provocări în proba de aruncare a suliţei. „Prima competiţie din calendarul Federaţiei va fi un open, la Piteşti, pe 24 iulie. La mijloc de august avem, la Cluj, Internaţionalele României, unde va participa şi Both, iar în 1-2 septembrie Naţionalele. Acolo va trebui să arunce bine şi să se claseze între primii doi, dacă vrea să îşi asigure un loc în lotul pentru Balcaniada, tot de la Cluj, din 19-20 septembrie. A aruncat şi 72-73 de metri la antrenamente, dar cel mai îmbucurător fapt este că i-a trecut durerile la spate”, mai spune Miclea.
Both ar putea participa
la un campionat, în Slovacia
Both ar putea participa, în acest an şi la un campionat pe echipe din Slovacia, în probe precum suliţă, disc şi ciocan: „Ca şi o noutate, vă spun că a primit o invitaţie în acest an, de la un club din Nitra, să participe la un campionat al Slovaciei pe echipe. A mai fost acolo şi are experienţă, au nevoie de el în trei probe de aruncări. Federaţia şi CSM Arad au fost înştiinţate şi sunt de acord, dar va putea merge doar în perioada când nu are concursuri aici şi în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19”, conchide profesorul Constantin Miclea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.