gagIarna nu este un anotimp favorabil atletismului, sport care îşi concentrează competiţiile în sală în această perioadă. Clubul Sportiv Municipal Arad are câţiva sportivi angrenaţi la aruncarea greutăţii, cum ar fi Gag, Rohian sau Mat, doar ei urmând să concureze în următoarea perioadă. În ceea ce îi priveşte pe campionii naţionali Andrei Gag, la disc şi Raul Rusu, la suliţă, aceştia sunt calificaţi la Cupa Europei de aruncări lungi, prima întrecere internaţională din 2013, programată la începutul lunii martie. La sfârşitul lunii februarie va avea loc Campionatul Naţional de aruncări lungi, deci e timp pentru pregătire, plus că Gag şi Rusu ar putea fi convocaţi la lotul naţional pentru un stagiu de pregătire la Slănic Prahova.
În altă ordine de idei, lipsa banilor rămâne o problemă pentru atletismul arădean, care aşteaptă semnale pozitive. Profesorul Constantin Miclea speră că noua conducere a ministerului de resort va investi mult mai mult în sport.
„Nu ducem lipsă de specialişti şi antrenori, îi avem, dar trebuie ca noua conducere a ministerului să investească mai mult în depistarea şi promovarea talentelor. Sunt atâţia copii talentaţi, în judeţ, care trebuie aduşi la centru, să le dai o masă, echipament şi să le oferi condiţii de pregătire”, spune Miclea, care îşi pune speranţe că în curând vor fi finalizate vestiarele şi grupurile sanitare la stadionul Gloria, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii.

Recomandările redacției