Atleții români calificați la Tokyo au început pregătirea pentru Jocurile Olimpice

0
255

Pentru atletism, anul competițional 2020 a ajuns aproape de final. A fost un an dificil, total atipic, pentru tot sportul mondial. Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul în sportul mondial și toată lumea implicată în acest fenomen a trebuit să se reseteze.
Federația Română de Atletism are cinci sportivi calificați până în acest moment la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă.
Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime) sunt sportivii care au deja în buzunar viza pentru Tokyo.
Atleta Daniela Stanciu a răspuns câtorva întrebări legate de viața de atlet în cadrul unui proiect special realizat de Federația Română de Atletism.
„– Cum a fost anul competițional 2020 pentru tine și ce ai învățat din această experiență?
– 2020 a fost anul în care m-am gândit foarte mult la cum va fi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 2020 a fost anul în care am învățat că trebuie să luam treptat viața, zi cu zi. 2020 a fost anul în care am avut parte de destule încercări, dar și anul în care am cucerit două medalii prețioase la Campionatul Național și la Campionatul Balcanic.
– Cum arată programul de pregătire din această toamnă-iarnă?
– Am început deja pregătirea pentru sezonul de sală, desi momentan nu avem idee dacă se vor ține sau nu competițiile din calendarul international. Dar trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere și, după o săptămână de antrenamente în București, suntem acum la Forban, locul unde îmi place să merg cu drag în fiecare an. Apoi urmează o altă serie de antrenamente specifice.
– Sezonul de aer liber are ca și finalitate JO de la Tokyo. Care este țelul tău pentru această competiție?
– Fiind prima mea participare la Jocurile Olimpice, îmi doresc să mă bucur de absolut tot, începând cu țara, cu locul unde vom sta. Vreau să vă tradițiile de acolo, atmosfera și competitia în sine. Îmi doresc să trăiesc la maxim participarea la Jocurile Olimpice.
– Ce înseamnă pentru tine faptul că vei reprezenta România la competiția supremă din Asia?
– Mă bucur că am această onoare și voi putea să reprezint țara pe care o iubesc alături de colegii mei. Hai România!“, au fost întrebările la care a răspuns atleta calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.