Atleții români calificați la Tokyo au început pregătirea pentru Jocurile Olimpice

0
319

Pentru atletism, anul competițional 2020 a ajuns aproape de final. A fost un an dificil, total atipic, pentru tot sportul mondial. Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul în sportul mondial și toată lumea implicată în acest fenomen a trebuit să se reseteze. Acum, la final de 2020, gândurile multora zboară deja spre anul viitor, spre competiția supremă din Japonia – Jocurile Olimpice de la Tokyo. Federația Română de Atletism are cinci sportivi calificați până în acest moment la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă.
Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime) sunt sportivii care au deja în buzunar viza pentru Tokyo.
În cadrul unui proiect special, Federația Română de Atletism și-a propus să stea de vorbă cu atleții deja calificați la Tokyo, pentru a afla cum a fost anul 2020 pentru ei, care sunt planurile de pregătire și ce gânduri au pentru Jocurile Olimpice.
Așadar, atleta Florentina Iusco a fost una dintre sportivele care a răspuns la întrebări și a oferit câteva secrete din pregătirea ei pentru Jocurile Olimpice.
„– Cum a fost anul competițional 2020 pentru tine și ce ai învățat din această experiență?
– A fost un an destul de dificil din cauza noului virus. Dar am învățat să ne adaptăm și să ne antrenăm în orice condiții. Din păcate, a fost un an competi­țional destul de scurt, dar ne bucurăm că totuși am reușit să concurăm sezonul acesta.
– Cum arată programul de pregătire din această toamnă-iarnă?
– Momentan doar ce am reînceput antrenamentele. Va fi un sezon de pregătire destul de lung având în vedere faptul că nu știm ce competiții ne așteaptă. Incertitudinea este mare, așa că vom lua pregătirea pas cu pas, în funcție de cum va evolua pandemia. Sper să revenim cât mai curând la viața de dinainte.
– Care sunt obiectivele tale pentru sezonul de sală, desigur, dacă el va exista?
– Eu îmi doresc doar rezultate bune și recorduri personale. La fiecare competiție dau tot ceea ce am mai bun. Nu îmi iese mereu, dar sunt convinsă că doar cu multă muncă voi reuși ceea ce mi-am propus.
– Sezonul de aer liber are ca și finalitate JO de la Tokyo. Care este țelul tău pentru această competiție?
– Ca orice sportiv, îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice.
– Ce înseamnă pentru tine faptul că vei reprezenta România la competiția supremă din Asia?
– Mă mândresc cu țara mea, așa că voi încerca să o reprezint cu onoare!“, au fost întrebările la care atleta Florentina Iusco, a răspuns conform site-ului Federației de Atletism.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.