A fost o săptămână agitată pentru Bătrâna Doamnă. UTA a pierdut luni un meci pe care, în mod normal, trebuia să-l câștige la scor, iar la finalul partidei Laszlo Balint a lăsat să se înțeleagă că în interiorul clubului sunt „probleme“. În acest context, temerea suporterilor că meciul de sâmbătă de la Mioveni va fi pregătit într-o atmosferă tensionată, erau justificate. Antrenorul Bătrânei Doamne a ținut să risipească aceste temeri, deși a recunoscut că a avut de lucru în a ridica moralul echipei, după o înfrângere survenită într-un meci în care UTA a ratat ocazii imense de gol.

„Am avut antrenamente bune, jucătorii au înțeles că trebuie să rămână focusați pe lucrurile pozitive, să rămânem ancorați în principiile pe care le antrenăm, pentru că jocul ne dă speranțe. Îmi doresc să rămânem pe constanța pe care am arătat-o în primele 55 de minute ale meciului cu Chindia, când am avut un joc solid, din păcate n-am reușit să marcăm măcar una dintre multele ocazii pe care ni le-am creat“ a declarat Laszlo Balint. Cuvintele sale au fost întărite și de către David Miculescu, unul dintre jucătorii responsabili, atât de marile ratări din meciul de luni dar, pe de altă parte, și de multe dintre punctele pe care UTA le-a acumulat în clasament. „Dacă ne facem jocul avem șanse mari să câștigăm. Avem un moral bun, dacă am pierdut un meci, nu e un motiv să avem moralul jos. Venim după meciuri bune, în care am câștigat și puncte importante“, a declarat acesta.

Staff-ul tehnic a pregătit în detaliu partida și din punct de vedere al calităților adversarului. Jucătorii au primit informațiile necesare legate de adversarii direcți iar mâine, la Mioveni, se vor stabili ultimele detalii ale strategiei tactice. „Mioveni poate fi bătută cu disciplină și determinare, cu multă calitate în ceea ce facem și cu atenție la modul în care ne apărăm. Trebuie să fim foarte precauți în momentul în care abordăm faza defensivă, inclusiv momentul de apărare preventivă, pentru că e o echipă cu viteză, foarte bună pe momentele de tranziție, cu jucători rapizi, puternici în față, capabili de execuție.“ a detaliat Laszlo Balint.

Antrenorul UTA-ei a mai dezvăluit că vor fi mai multe schimbări în primul 11. Cu certitudine, una dintre ele va fi în atac, deoarece Ioan Hora s-a accidentat în prima repriză a meciului cu Chindia și, se pare că va absenta aproximativ trei săptămâni. Din fericire, pentru meciul de sâmbătă, UTA se poate baza din nou pe mijlocașul argentinian Passaglia.

(foto: uta-arad.ro)

 

Recomandările redacției