colaborareTurismul în general şi turismul vinului, în special, constituie punctele de interes care stau la baza colaborării judeţelor Arad şi Baranya (Ungaria) care vor semna o înţelegere de colaborare.

Conform unui proiect de hotărâre cu privire la aprobarea Înţelegerii de Colaborare între judeţul Arad şi judeţul Baranya din Ungaria, care va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Judeţean Arad din această lună, ambele judeţe îşi propun să încurajeze schimburile de bune practici între viticultori şi participarea reciprocă la evenimentele de gen, precum şi atragerea unui număr mai mare de turişti.

În documentul care va fi semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu şi preşedintele judeţului Baranya, Zsolt Tiffan, se menţionează că părţile au identificat următoarele domenii de colaborare de interes reciproc: dezvoltare economică, turism şi cu precădere, oenoturism, învăţământ, tineret, cultură.

„Judeţul Arad şi judeţul Baranya vor sprijini intensificarea schimburilor culturale şi se vor adresa tinerilor prin facilitarea participării la tabere tematice şi evenimente de interes”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cele două judeţe au mai avut colaborări în domeniul culturii.

Atât judeţul Arad cât şi judeţul Baranya sunt active atât în Adunarea Regiunilor Europene (ARE), cât şi în Adunarea Regiunilor Europene Viticole (AREV), context în care s-au identificat domeniile de colaborare bilaterală înscrise în documentul de colaborare.

Recomandările redacției