Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, spitalul a fost dotat cu câte un aparat medical nou la patru zile. Cele mai multe aparate noi de pe secții sunt esențiale petru diagnosticarea bolilor. Însă, fără sprijin financiar pentru funcționare din bugetul județului, Spitalul Județean întâmpină mari dificultăți în a se susține.

Cei de la Consiliul Județean, împreună cu conducerea spitalului, reprezentanți ai Case de Sănătate și ai Direcției de Sănătate Publică au concluzionat că este „urgență de grad 0“ să fie atrase venituri proprii. Și cum se poate face asta? Prin creșterea și facilitarea accesului la servicii medicale în ambulatoriu. Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean va fi modernizat și dotat cu echipamente noi anul acesta. În consecință, autoritățile vor ca accesul spre serviciile în acest regim să fie facilitat și promovat în rândul arădenilor.

Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad susține că se se vor stabili noi măsuri pentru atragerea de venituri proprii. „A fost un an greu pentru instituția noastră, deoarece am înregistrat datorii, iar pentru reducerea acestora încercăm, împreună cu șefii de secții să găsim soluții”, a declarat ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Conducerea spitalului a explicat că, în ultimii ani s-au făcut angajări de personal în număr mare. „Schema de personal a început să fie completată începând cu ianuarie 2017 pentru a asigura continuitatea actului medical, numai că, începand cu anul 2017 și până în anul curent al treilea an consecutiv, contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate s-au încheiat cu aceeași îndicatori. (icm 1,3944 calculat și aferent anului 2016, iar în prezent ultimul icm realizat este de 1,4778)“

În decembrie 2019, numărul total de posturi ocupate la Spitalul Județean a fost de 1.596, față de 1449 de posturi, în ianuarie 2017.

„Media lunară a încasărilor din venituri proprii este de 17.671.881 lei din care, media lunară a platilor aferente cheltuielilor de personal este de 14.306.469 lei, iar diferenta de 3.365.412 lei este insuficientă pentru asigurarea nevoilor curente“, explică conducerea Spitalului Cliic Județean de Urgență.

Recomandările redacției