•  Interviu cu primarul Gheorghe Feieș

Sebiș este un oraș curat, modernizat și foarte bine pus la punct în ceea ce privește infra­structura. Gheorghe Feieş, a avut amabilitatea de a acorda un interviu publicaţiei noastre, în care vorbeşte despre proiectele care vor urma să fie realizate anul acesta.

– Domnule primar, ce planuri aveți pentru acest an?
– În primul rând trebuie să finalizăm lucrările de anul trecut și unele noi care le avem în plan pentru modernizarea orașului și a localităților Donceni, Prunișor și Sălăjeni. Doresc să văd finalizată Casa de Cultură a orașului, avem deja finalizat Palatul Administrativ și Palatul Finanțelor Publice. Zona din fața Casei de Cultură a fost pavată, scuarurile aferente au fost amenajate, exteriorul Casei de Cultură este gata, holul central este pavat cu gresie, a mai rămas de finalizat interiorul sălii centrale. După ani de muncă vom putea trage linie și vom încheia capitolul modernizări: vom avea o Casă de Cultură cum nu      s-a mai construit după revoluție, avem cumpărat echipamentul    necesar, sonorizări, iluminat profesional pentru viitoarele spectacole pe care le vom organiza. Vom continua amenajarea de noi trotuare pavate, lucrări care deja se execută în oraș. Aceste lucrări urmează să se execute și la Prunișor. Se va reamenaja parcul și zona din jurul Palatului Administrativ, amenajare care constă în pavarea parcărilor laterale. Parcul de lângă Casa de Cultură intră într-o nouă fază de amenajare, aici s-au montat locuri de joacă pentru copii și tot în această zonă se vor monta băncuțe. Este prevăzută finalizarea lucrării de construcții la podul nou de peste Valea Deznei, doresc implementarea proiectului de semaforizare începând cu principalele intersec­ții din oraș. Demarăm lucrările de construcție a unei noi grădinițe pe două nivele, investițiile în spitalul orășenesc vor continua și în acest an după ce am renovat clădirea exterioară și interioară. Am deschis un laborator de radiologie, secții ambulatorii, am investit în secția de pediatrie. Anul acesta vom moderniza secția de interne, neurologie, vom demara noi lucrări de asfaltare de străzi atât în oraș cât și cartierele Prăjești, Sălăjeni și Donceni. O atragere deosebită o au investitorii privați care pot crea locuri de muncă, ca de exemplu: bazele de parcuri fotovoltaice de la Prunișor. Acesta a fost împărțit în trei perimetre, unul dintre acestea funcționează în regim de producere și distribuția de energie. Urmează să se amenajeze celelalte două, vă dați seama ce va însemna pentru Sebiș. După finalizarea acestor noi zone destinate panourilor fotovoltaice, Se­­- bișul va deveni orașul numărul unu în ceea ce privește producția de energie verde din Transilvania. O altă investiție privată ce se va dezvolta la Sebiș anul acesta va fi producerea de canapele și tapițerie unde vor putea munci 300 de muncitori.
– Domnule primar, ce buget aveți deoarece unii se plâng că nu prea stau bine la acest capitol?
– Să știți că am un buget echilibrat, îmi pot acoperi toate necesitățile tuturor sectoarelor de activități pentru bunul mers al orașului. Tot banul îl cheltuim cu chibzuință, vedeți și dumneavoastră că orașul Sebiș dispune de canalizare, străzi asfaltate, alei, trotuare pavate și spitalele sunt în proces de modernizare. Spitalul din Sebiș beneficiază de o aparatură performantă pentru Cardiologie. Instituțiile școlare sunt puse la punct și rețeaua de apă este extinsă. Un oraș cu toate investițiile necesare publice: pompieri, jandarmi, poliție, facultate etc. Sebișul este un oraș cu peste 500 de firme active, toate acestea au însemnat eforturi și implicări depuse zile și nopți de găsiri de soluții și pe această cale pot spune că administrația este destul de grea.
– O ultimă întrebare, mai aveți de gând să candidați?
– Da, trebuie să le duc toate până la capăt, o bucată de vreme nu am fost primar și din păcate    s-a văzut că orașul a stat pe loc, locuitorii orașului știu foarte bine de ce am decis să mai candidez pentru încă un mandat de primar. Am arătat strategia mea de dezvoltare reală a orașului, așa am construit Palatul Administrativ, Baza Sportivă, liceul, spitalul din Sebiș și Prăjești. Au fost construite trotuare, alei pavate, piața centrală, s-au asfaltat străzi, s-a extins rețeaua de apă și canalizare, s-a pus la punct iluminatul public. Ca atare pot să stau drept în fața sebișenilor, toate acestea mă obligă să mai candidez. Ușa de la primărie este deschisă pentru oricine, la orice întrebări voi da răspuns, nu avem nimic de ascuns, deoarece sebișenii și cei din celelalte cartiere au fost alături de mine și nu m-au dezamăgit niciodată.
Opiniile locuitorilor
Iată ce ne spunea sebișeana Rodica Costea despre edilul ora­șului Sebiș: „Ce a făcut acest primar pentru oraș nu a mai făcut nimeni, se vede situația la fiecare colț. Domnul Feieș vorbește frumos pe stradă cu fiecare locuitor, nu degeaba are studii universitare“.
Maria C.: „Pe stradă tot timpul te salută, când ai proble­me, mergi la dumnealui și imediat te rezolvă, nici nu vreau să mă gândesc ce primar vom mai avea atunci când domnul Feieș nu va mai candida.
Alexandru P: „Dacă te duci în centru îți dai seama cine gospodărește acest oraș. Domnul primar este un om deosebit din toate punctele de vedere“.

Recomandările redacției