Atribuțiile ministrului pentru Afaceri Europene vor fi preluate de un alt reprezentant al Guvernului

0
499

Responsabilitățile legale ale ministrului delegat pentru afaceri europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor Consiliului Afaceri Generale vor fi îndeplinite şi asigurate de un alt reprezentant al Guvernului, potrivit unei dispoziţii a premierului Viorica Dăncilă.

„Conform dispoziţiei Prim-ministrului din şedinţa de Guvern din 09.11.2018, atribuţiile legale ale ministrului delegat pentru afaceri europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participă miniştrii de afaceri europene din statele membre) vor fi îndeplinite şi asigurate de acum încolo de un alt reprezentant al Guvernului. În acord cu instrucţiunile primite la nivel ministerial, toată documentaţia pregătită pentru buna reprezentare a intereselor României a fost deja înaintată celor desemnaţi să participe”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a dat demisia vineri din funcţie. Informaţia a fost confirmată iniţial, la un post de televiziune, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a declarat duminică, pe Facebook, că tot procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic atât politic, cât şi logistic. El l-a criticat pe Eugen Teodorovici pentru declaraţiile sale de sâmbătă.

„Am mai spus public că am pregătit totul cu o echipă de specialişti foarte bine pregătiţi în aşa fel încât să nu depindă lucrurile de un demnitar sau altul. Totul este deja gata în măsura în care nu se doresc schimbări majore faţă de planurile aprobate de Guvernul României sau de Consiliul interministerial privind Preşedinţia Consiliului UE prezidat de Primul ministru. Interesant este că acum două zile activitatea noastră era considerată ca fiind foarte bună, cu rezultate. Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern şi de partid este normală şi o reală dovadă de colegialitate şi susţinere. Am spus-o încă din momentul în care am părăsit funcţia de europarlamentar pentru această responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine să reprezint România”, a precizat Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.