Atributul experienței: Voința Mailat – Unirea Sântana 1-2

0
227

Pe lângă formațiile ce coduc detașat campionatul Ligii a IV-a, Unirea Sântana rămâne și ea doar cu victorii în retur. Însă, glonțul a trecut destul de aproape de formația „roș-neagră”, care a fost condusă și a înscris golul de trei puncte cu 2 minute înainte de final. Ca și în precedentele partide din stagiunea de primăvară, Mailatul și-a acceptat statutul de formație ce pornește cu șansa a doua și a cedat deliberat posesia balonului. Situația nu i-a convenit foarte mult echipei lui Donca, dar asta și pentru că vântul nu i-a prea permis să construiască acțiuni fluide de atac. Barabaș a avut
treabă doar la câteva tentative de la distanță ale  lui Capătă și Popa. De partea cealaltă, Chepețan a scăpat pe o contră, dar a finalizat greșit în locul unei pase pentru Mateucă. Finalul de repriză a fost, însă, electrizant. Loredan Bogdan a văzut fault la un duel în careul oaspeților între Peia și Lazăr, iar Mateucă a transformat precis penalty-ul. Unirea nu s-a mulțumit să intre în dezavantaj la cabine, iar Mateiu a prins un șut de excepție de la 17 metri ce s-a dus țintă sub transversala porții „alb-verzilor”.
Scenariul s-a păstrat și în ultimele 45 de minute, cu un plus de periculozitate la acțiunile vizitatorilor. Înainte ca Sântana să pornească forcingul final, Chepețan a țintit bara în contul teamului lui Radu George. Vuin l-a copiat și el cu o lovitură de cap, dar același mijlocaș de 37 de ani al „uniriștilor” avea să dea lovitura în minutul 88. La un corner, Capătă a pivotat de lângă un fundaș, a tras de la 7 metri, Barabaș a respins în lateral, Vuin a urmărit și  a înscris pentru rezultatul final de 1-2.
„Faptul că Mailatul a fost egala Lipovei timp de 75 de minute etapa trecută nu a fost o întâmplare. Ne-au dat o replica bună și astăzi, s-au bătut pentru fiecare minge și au încercat să joace cât mai simplu. Noi, însă, avem me­ritul de a fi revenit de la 0-1 și a fi crezut până la final. Într-adevăr, golul victoriei e și un atribut al experienței, m-am plasat unde a venit mingea și asta a fost. Sunt trei puncte importante ce ne duc lângă curticeni, pe care îi vom și întâlni în deplasare după meciul cu Șimandul. Noi sperăm să terminăm tot pe podium, ca anul trecut”, a menționat Iulian Vuin, omul de 3 puncte al Unirii la Mailat.
Formații:
Mailat: Barabaș – Al. Lazăr, Bălă, Cernat, Căliman – Chepețan,  R. Caba, Morariu (83 Achim) – Epure (46 Ungureanu), Mateucă, Cheșa.
Sântana: Csurka – Paven (46 Toader), Peia, Vidac, Istin – Mateiu (76 Bodea), Vuin, Josan – Al. Ginghină (70 Bolba), capătă, Cl. Popa (84 V. Stanciu.
Arbitri: Loredan Bogdan – Gabriel Hărduț Flavius Dreghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.