Ecourile victoriei obținute cu japca de FCSB aseară în fața UTA-ei continuă și astăzi. Presa centrală a acordat spații largi arbitrajului, opinia aproape unanimă a oamenilor din fotbal fiind aceea că ceea ce s-a întâmplat pe Arena Națională este demn de perioada anilor 80-90, când arbitrajele erau fățiș favorabile unor anumite echipe, protejate de sistem.

Prezent în această dimineață la o emisiune a postului de televiziune Pro X, managerul general al UTA-ei, Attila Broșovszki a declarat: „Se spune că noaptea este un sfetnic bun dar încă suntem cu toții afectați și supărați de ce am văzut aseară. Vreau să felicit echipa și staff-ul tehnic pentru jocul făcut, meritam cel puțin un punct dacă nu toate trei. Greșelile de arbitraj sunt clare, arbitrul Marian Barbu a fost foarte aproape de fază la fiecare dintre penalty-urile acordate. Nici nu cred că era nevoie de VAR la aceste faze, doar de atenție și bună credință.“

Declarația managerului UTA-ei are cu atât mai mare greutate cu cât Attila Broșovszki a mărturisit public că nu-i place să discute despre arbitraj și că în fotbal jucătorii contestă prea mult deciziile arbitrilor în loc să se concentreze pe ceea ce au de făcut. Însă ceea ce s-a întâmplat aseară depășește cadrul greșelilor omenești, inerente. „În meciul cu Dinamo domnul Barbu l-a eliminat pe Batha pentru un gest pe care l-a considerat violent. Aseară, Shlyakov este lovit în fața sa, în mod identic și nu a acordat nici măcar lovitură liberă. Nu acuzăm pe nimeni, Doamne ferește, că ar fi comandat aceste greșeli dar nu poți să nu ai întrebări. Nu știu ce-a scris observatorul în raportul de arbitraj, dar dacă domnul arbitru a primit cumva și notă mare atunci chiar ne putem gândi la orice.“ a declarat Broșovszki.

Managerul UTA-ei a mai confirmat și faptul că Federația sau Comisia Centrală de Arbitri nu oferă cluburilor niciun raport sau explicație pentru arbitrajele de la meciurile din Liga 1. Așadar cluburile sunt bune doar să plătească baremurile și să tremure în fața unor indivizi care nu răspund în fața nimănui.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției