S-au luat astfel de măsuri și în alte județe, așa că, în sfârșit, ideile au ajuns și la noi și s-au și pus în practică. Astfel, în seara zilei de ieri, mai multe mesaje de atenționare a pietonilor au fost imprimate în asfalt.
Acestea au apărut în apropierea mai multor unități de învățământ din oraș și sunt inscripționate la nivelul trecerilor de pietoni cu mesaje privitoare la traversarea străzii în condiții de siguranță.
În timp ce mesajele preventive din proximitatea celor 20 de colegii naţionale şi licee vizate de municipalitate se vor adresa mai degrabă elevilor, îndemnându-i să-şi scoată căştile din urechi, cele din apropierea celor 10 şcoli se adresează părinţilor cărora li se recomandă să-şi ia copiii de mână. Lucrările au început la unităţile de învăţământ din cartierul Aurel Vlaicu şi vor continua la nivelul întregului municipiu.

„<<Ia-ți copilul de mână!>>,<<Scoate căștile!>> și <<Atenție la semafor!>> – acestea sunt mesajele pe care, începând de astăzi, le inscripționăm pe asfalt, în zona școlilor din municipiul nostru, pentru a atrage atenția elevilor de toate vârstele, precum și părinților, cu privire la pericolele din trafic. Facem acest lucru pentru sporirea siguranței tuturor, pentru copiii noștri, #pentruArad!”, a declarat ieri, primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

 

Recomandările redacției